Quantcast
THE STREAM

Άρθρο για τον Καραϊσκάκη και χιλιάδες ανδρικά μόρια ανέβασε η επιτροπή για το 2021

Δυστυχώς, αυτό το εξαίρετο δείγμα του πλούσιου περιεχομένου της επιτροπής κατέβηκε μυστηριωδώς


THE NEWSROOM · 25 Μαΐου 2020

Μία εξαφάνιση βγαλμένη από μία εθνικοαπελευθερωτική εκδοχή των X-Files συνέβη χτες το απόγευμα στην ιστοσελίδα του «Ελλάδα 2021». Σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει, αυτό είναι η επιτροπή που θα ετοιμάσει τη μεγάλη φιέστα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, αν φυσικά καταφέρει να εξιχνιάσει τα παραφυσικά φαινόμενα όπως το παρακάτω.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που εξαφανίστηκε ήταν ένα άρθρο για την απύθμενη λίμπιντο του πασίγνωστου επαναστάτη οπλαρχηγού Γεώργιου Καραϊσκάκη. Το άρθρο υπογραφόταν από τον καθηγητή Αριστείδη Χατζή, ειδικό στη Φιλοσοφία Δικαίου και τη Θεωρία Θεσμών και είχε τίτλο «Ο Έρωτας του Καραϊσκάκη».

Δυστυχώς πλέον λείπει από τη ζωή μας, καθώς έχει πέσει και ο σύνδεσμός του πλέον οδηγεί σε error 404. Πως φτάσαμε όμως ως εδώ;

Όπως συνέβη και με την ίδια την Ελληνική Επανάσταση, ο μεγαλύτερος εχθρός των Ελλήνων ήταν κάποιοι άλλοι Έλληνες που δεν άντεξαν την αλήθεια για το τι ερωτύλος ήταν ο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Για παράδειγμα, το άρθρο δέχτηκε δημόσια κριτική από τον Διευθυντή του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, Στέφανο Καβαλλιεράκη, ο οποίος τόνισε ότι o Καραϊσκάκης παρουσιάζεται ως «επιβήτορας» και ότι «δεν υπάρχει πάτος».

Όπως είπε:

«Το νέο άρθρο ( μάλλον για γονατογράφημα πρόκειται) του μέλους της Επιτροπής και μόνιμου αρθρογράφου στην ιστοσελίδα της επιτροπής για τον ερωτικό Καραϊσκάκη ο οποίος παρουσιάζεται ως ο επιβήτορας του 21 νομίζω δείχνει απλά ότι ο πάτος συχνά δεν υπάρχει απλά.»

Ο πανικός των συντηρητικών μάλιστα ήταν τόσο μεγάλος που η επιτροπή έβγαλε ένα disclaimer ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΟΛΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Εκεί αρνείται ότι το κείμενο ανέβηκε από την ίδια και δηλώνει ότι δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη.

Πάντως, δηλώνει ότι το εν λόγω «αλλόκοτο» X-File ερευνάται:

«Το άρθρο το οποίο εμφανίστηκε ως ανάρτηση στο site της επιτροπής, δεν έχει αναρτηθεί ποτέ από την Επιτροπή. Πρόκειται για κείμενο που έχει δημοσιευτεί παλιότερα σε άλλο site. Άρα, οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα είναι άκυρη. Ήδη, η επιτροπή ερευνά την αλλόκοτη αυτή υπόθεση.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ…

Gepostet von Greece 2021 am Sonntag, 24. Mai 2020

Εμείς πάντως πιστεύουμε ότι το αδικοχαμένο άρθρο πρέπει να έχει την ευκαιρία του να λάμψει. Ένα ιδιαίτερα αξιόλογο σημείο του ήταν αυτό με τις «σαράντα χιλιάδες πούτσες»:

Κάποιοι είναι πολύ ξενέρωτοι για να αντέξουν την αυθεντική φρασεολογία του Καραϊσκάκη. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το έργο της επιτροπής έχει προσκρούσει σε διάφορα ερωτήματα που τίθενται από το ανήσυχο κοινό. Ο λόγος είναι ότι το ίδιο το Ελλάδα 2021 θέλει να γίνει κάτι σαν εθνικοπατριωτικό Φεστιβάλ Αθηνών, όμως οι αληθινοί Έλληνες πατριώτες έχουν άλλες απαιτήσεις.

Όπως σε αυτή την υπέροχη στιχομυθία για τον ύπουλο ρόλο του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου (που πέθανε το 2012):

Αγρυπνείτε Έλληνες, προσπαθούν να μας τη φέρουν.

 

Best of internet