Quantcast
THE STREAM

Κρητικός πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από την ΕΛΑΣ γιατί τον μπέρδεψαν με Πακιστανό

Το υπερβολικό tanning του νεαρού άνδρα ήταν αυτό που προκάλεσε το καυτό ραντεβού με την ομάδα ΔΙΑΣ


THE NEWSROOM · 20 Μαΐου 2020

Δεν είναι μόνο οι Μακεδονομάχοι (μιλάμε για την περίπτωση του Αφροδεξιού του Συντάγματος) ή οι επίδοξοι ακρίτες των συνόρων (μιλάμε για τον Αλγερινό εισβολέα του ποταμού Έβρου) που μπερδεύονται με το χρώμα του δέρματος τελικά. Μέχρι και ο άγρυπνος φρουρός της κοινωνίας μας που λέγεται Ελληνική Αστυνομία μπορεί να συγχυστεί καμιά φορά, όπως αποδεικνύεται από τον ξυλοδαρμό ενός Κρητικού στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μάλλον έχετε καταλάβει που το πάμε: Ο συμπολίτης μας κατέληξε δαρμένος από τους αστυνομικούς επειδή το παράκανε με το tanning. Όπως αναφέρει η μαρτυρία του στο τοπικό μέσο candiadoc , ο άνδρας απλά έφευγε από τη δουλειά του στην περιοχή της Αμμουδάρας, όταν του φώναξαν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η προσφώνηση ήταν ένας φόρος τιμής στο Σύνταγμα της χώρας και τις τρεις (τουλάχιστον) χιλιετίες Eλληνικού πολιτισμού:

«Πακιστανέ σταμάτα!»

Όταν ο συμπατριώτης μας δεν απάντησε, ως μη προερχόμενος από τη χώρα που συνορεύει μεταξύ άλλων με το Αφγανιστάν και την Ινδία, άκουσε κάτι ακόμη πιο λυρικό:

«Πακιστανέ κάνε στην άκρη αλλιώς θα σε γκρεμίσουμε!»

Η συνέχεια ήταν αρκετά προβλεπέ: Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος είναι πατέρας τριών μικρών παιδιών, χτυπήθηκε με μπουνιές και κλωτσιές κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ακόμη κι όταν είχε πέσει κάτω και αφού του είχαν περάσει χειροπέδες. Το ξύλο συνεχίστηκε και στο ΑΤ Μαλεβιζίου (και με κλωτσιές στα γεννητικά όργανα), όπου ο Κρητικός καταγγέλει ότι τον απείλησαν ότι θα υπάρξουν αντίποινα αν τους κάνει μήνυση.

Επίσης, ότι προσπάθησαν να του φορτώσουν ένα ψαλίδι ως όπλο. Η καταγγελία του χτυπημένου υποδεικνύει ονομαστικά τον ένα από τους δύο αστυνομικούς και αναφέρει επίσης ότι η μητέρα του θα τη μεταφέρει σήμερα στον υπουργό ΠροΠο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τα δε στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση του candiadoc, όπως και μερικά τεκμήρια της επίθεσης:

Αναλυτικά η καταγγελία:

“Σχόλασα στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, πήρα το φορτηγό να το πάω στο σπίτι του αφεντικού μου στην Αμμουδάρα Ηρακλείου. Περίπου 6:15 το άφησα, πήρα το μηχανάκι μου και γυρνούσα στο σπίτι. Καθώς προχωρούσα άκουσα από πίσω μου μία φωνή να μου λέει «Πακιστανέ κάνε στην άκρη». Δεν έδωσα σημασία. Μετά από 5 μέτρα περίπου μία μηχανή είναι δίπλα μου από την αριστερή πλευρά.

Όταν είδα ότι ήταν η ομάδα Δίας σταμάτησα κατευθείαν στην δεξιά μεριά του δρόμου το μηχανάκι κατέβηκα και έβγαλα τα γυαλιά και την ώρα που έβγαζα το κράνος, πριν και πριν προλάβω να τους πω ότι είμαι Έλληνας, δέχομαι μια μπουνιά στο αριστερό μάτι. Έβαλα τα χέρια μου πάνω στην σέλα του μηχανακιού και τους λέω «γιατί με χτυπήσατε;» Μου λένε θα σου κάνουμε ελέγχο και μου τραβάνε ένα τσαντάκι από την μέση. Τους είπα δεν ανοίγει γιατί είναι σπασμένο το κούμπωμα και το έχω δέσει κόμπο στην μέση μου.

Και σηκώνω το δεξί μου χέρι να τους δείξω πού το έχω δέσει. Τότε δέχομαι άλλη μία μπουνιά στο δεξί μου μάτι, ενώ ο ένας αστυνομικός φώναζε «έχεις όπλο και πας να το βγάλεις». Τους λέω δεν έχω κάτι παράνομο επάνω μου, τώρα σχόλασα και θέλω τον αριθμό σας να το καταγγείλω στον αρχηγό σας. Αμέσως με έριξαν κάτω, μου έβαλαν χειροπέδες και αρχίσανε να με κλωτσάνε και να με πατάνε στο κεφάλι και στις ωμοπλάτες.

Με ψάχνουν, δεν βρήκαν κάτι επάνω μου και άνοιξαν το μηχανάκι κάτω από την σέλα είχα 2 προεκτάσεις μύτες από ηλεκτρικό κατσαβίδι και ένα μικρό ψαλιδάκι που κόβουμε υφάσματα. Ο ένας από αυτούς τα πήρε από το μηχανάκι και τα έβαλε στην μπροστινή θήκη στο τσαντάκι μου και μου λέει,«με αυτό θέλεις να με σκοτώσεις»!

Εγώ δεν μίλησα για να μη με ξαναδείρουν.

Ήρθε το περιπολικό και με πήγανε στο Α.Τ Μαλεβιζίου, ήρθε και η Δίας, με έβαλαν μέσα με έγδυσαν για σωματικό έλεγχο. Με έβαλαν να κάτσω κουκουβιστά και τότε ο ένας με κλώτσησε στα γεννητικά μου όργανα. Έπεσα κάτω, δάκρυσα από τον πόνο και γυρνάω και τους λέω θα σας κάνω μήνυση. Ο αστυνομικός με κλώτσησε και πάλι, αυτή τη φορά από πίσω. Έσκυψε πάνω από το κεφάλι μου και μου λέει, «αν μας κάνεις μήνυση θα σε βρούμε έξω»!

Όσο με είχαν στα κρατητήρια έψαχναν να βρουν αν έχω απασχολήσει τις αρχές. Όταν τους είπαν ότι είμαι καθαρός, άκουσα να λένε «τι θα γράψουμε για να τον κρατήσουμε μέσα». Τότε άρχισαν να γράφουν για απείθεια, αντίσταση κατά τής αρχής, απειλές και για παράβαση του νόμου περί όπλων (το όπλο που μου χρεώνουν είναι το ψαλιδάκι για τα υφάσματα που πήραν από το μηχανάκι και το έβαλαν στο τσαντάκι μου)…

Πώς τα άκουσα αυτά; Το γραφείο με τα κρατητήρια τα χωρίζει μία ξύλινη πόρτα και η οποία ήταν ανοιχτή.

Η μητέρα μου βρίσκεται στην Αθήνα. Σήμερα θα πάει στο γραφείο του κυρίου Χρυσοχοΐδη να κάνει καταγγελία γιατί με απειλούν ότι θα με βρουν έξω.”

Πιστεύουμε ότι το γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη θα καταφέρει να του εξηγήσει ότι το 32434234ο περιστατικό είναι κι αυτό μεμονωμένο. Επίσης, ότι είναι μία ακόμη απόδειξη για το πάθος που τους πιάνει για τη δουλειά τους όταν έχουν να κάνουν με μετανάστες, διότι όπως γνωρίζουμε καλά και όπως απαιτεί η ελληνική φιλοξενία, η ΕΛΑΣ πάντα αντιμετωπίζει τους μετανάστες ακόμη πιο ένθερμα από τους Έλληνες.

Επίσης τουλάχιστον δεν είναι όντως Πακιστανός, αν ήταν μπορεί να τον μεταχειρίζονταν ως Πακιστανό.

Best of internet