Quantcast
THE STREAM

Ο αφορισμός του Αμβρόσιου κόλλησε στη γραφειοκρατία της τελευταίας Σοβιετίας της Ευρώπης

Ο φιλότιμος μητροπολίτης δεν κατάφερε τελικά να αφορίσει τη μισή κυβέρνηση


THE NEWSROOM · 18 Μαΐου 2020

Ούτε έναν αφορισμό δεν μπορείς να κάνεις σε αυτή τη χώρα χωρίς να μπλέξεις με τη γραφειοκρατία. Αυτό διαπίστωσε ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, ο οποίος έκανε πράξη την ιερή υπόσχεση που έδωσε την Πέμπτη, μόνο και μόνο για να φάει ένα πικρό άκυρο από την Ιερά Σύνοδο.

Μιλάμε φυσικά για τη δέσμευση του αγαπημένου μας παππούλη να αφορίσει την θεοσεβούμενη υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αν αυτή δεν πάρει πίσω τα αντίχριστα σχόλιά της για τη Θεία Κοινωνία. Η προθεσμία ήταν μέχρι το Σάββατο 16/5 και όταν τελικά εξέπνευσε, ο Αμβρόσιος επανήλθε δριμύτερος: Δεν αφόρισε μόνο την Νίκη Κεραμέως, αλλά και τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Χαρδαλιά.

Για να είναι μάλιστα η φάση όπως πρέπει, ο αφορισμός έγινε μπροστά στην Ιερά Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής, στον Ι. Ν. Φανερωμένης στο Αίγιο:

Δυστυχώς, κάπου εκεί στράβωσε το πράγμα. Αρχικά, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε μέσω προσωπικής ανάρτησης στο Facebook ένα ελαφρώς ξενέρωτο diss στον πρώην μητροπολίτη:

«Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας. Άνοιξαν και πάλι οι Εκκλησίες μας. Αυτή τη μέρα κανένας κήρυκας του μίσους και της αμάθειας δεν μπορεί να τη χαλάσει.

Όσοι μεγαλώσαμε με αρχές και αξίες, με την Πίστη μας να μας κατευθύνει και να μας οδηγεί, μάθαμε  ν’ αγαπάμε και να συγχωρούμε. Όχι να μισούμε.

Η Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος απαντάει σε όλα…»

Η τελευταία γραμμή τα λέει όλα: Αντί να υποστηρίξει τη Θεία Κοινωνία και την Ορθοδοξία, η προδοτική Ιερά Σύνοδος απλά δήλωσε RESPECT MY AUTHORITY και ξεκαθάρισε ότι ο αφορισμός του Αμβρόσιου είναι άκυρος, διότι μόνο η ΙΣ μπορεί να αφορίσει κάποιον.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοινώνεται ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ’ του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: … θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα».

Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη.»

Μετά από αυτή την ανακοίνωση η Ιερά Σύνοδος δεν είναι και πολύ μακριά από το να χρηματοδοτήσει τη γιόγκα, όπως καταλαβαίνετε. Το χειρότερο απ’όλα είναι ότι μετά την θλιβερή αυτή εξέλιξη, διάφορα τσιράκια της Νέας Τάξης έσπευσαν να πανηγυρίσουν περιφέροντας στο ίντερνετ τα ανίερα δημιουργήματά τους:

Μη σας τύχει πσυχούλες μου

Gepostet von Giwrgos Tsagko am Sonntag, 17. Mai 2020

Gepostet von Mitsos Tsountaros am Sonntag, 17. Mai 2020

Gepostet von Alexandros Chotidis am Sonntag, 17. Mai 2020

ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΠΑΤΩΝΕΤΕ?

Gepostet von Equi Gonzales am Sonntag, 17. Mai 2020

Σύντομα στους κινηματογράφους!!!(Όταν επιτραπεί)

Gepostet von Marios Patselas am Sonntag, 17. Mai 2020

Γατακι Φιλη με ενα σαπισμενο χερι την εβγαλες μονο

Gepostet von Giannakis Makris am Sonntag, 17. Mai 2020

Επιτελους

Gepostet von Giannakis Makris am Sonntag, 17. Mai 2020

Τη δροσιά του να 'χεις

Gepostet von Manolis Karampinis am Sonntag, 17. Mai 2020

Gepostet von Theodore Diamantidis am Sonntag, 17. Mai 2020

Για όσους βλέπουν Ντοκτορ Χου & είναι φανς του Αμβροσιου

Gepostet von Stavroula Tzimoulia am Sonntag, 17. Mai 2020

Από την άλλη, το να έχει φάει αφορισμό η Κεραμέως και όχι εμείς είναι από μόνο του ένα δείγμα της μαγείας που είναι η Ελλάδα μας.

Best of internet