Quantcast
THE STREAM

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών προς ΕΛΑΣ: «ΤΙΝΑΦΤΑΡΕ αυτά που λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέτε ρε»

Ιδιαίτερα ψύχραιμη ήταν η κριτική του Βασίλη Ντούμα στην τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας


THE NEWSROOM · 14 Μαΐου 2020

Άλλον εμφύλιο περιμέναμε, εννοώντας φυσικά αυτόν που άνοιξε η Μάχη των Πλατειών, και τελικά άλλος μας βρήκε. Όπως όλα δείχνουν, μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει μία σκληρή κόντρα γύρω από το ρόλο της στην εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία πλέον δεν μπορεί να μείνει εν οίκω.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ έκανε μέσω του εκπροσώπου τύπου της μία ανακοίνωση, όπου υπάρχουν μερικά σημεία πολύ hot ως προς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Αναφερόμαστε φυσικά στις φράσεις «η Ελληνική Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών. Είτε σε πλατείες , είτε σε παραλίες» και «για τον κορωνοϊό συνεργάζεται και λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά όταν και όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνο είτε με συζήτηση».

«Όπως έχει ανακοινωθεί από την πολιτεία, είμαστε σε διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Στη φάση αυτή κυρίαρχο ρόλο στη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας παίζει η ατομική ευθύνη και η συνεργασία.

Οι συμπολίτες μας μέχρι σήμερα, τηρούν υποδειγματική στάση.

Η Ελληνική Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών. Είτε σε πλατείες , είτε σε παραλίες η αστυνομία δεν έχει δουλειά, παρά μονό για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.

Για τον κορωνοϊό συνεργάζεται και λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά όταν και όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνο είτε με συζήτηση.»

Δείτε το βίντεο, όπου εντωμεταξύ ο αξιωματικός που μιλά έχει ένα ύφος αρκετά χαωμένο, σαν να έχει γυρίσει από 12μηνη θητεία στο Βιετνάμ:

 

Ακούγοντας ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν θέση σε πλατείες και κυρίως, σε παραλίες, ο γνωστός για τις ψύχραιμες απόψεις του πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, βγήκε στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί για να τα χώσει. Όπως είπε ο κ. Ντούμας (ο οποίος είχε στο ψηφοδέλτιό του έναν καταδικασμένο Χρυσαυγίτη, προφανώς για να μπορεί να τον προσέχει ώστε να φέρεται σωστά), η αστυνομία και πήγε στις πλατείες και έριξε και κανένα μπερντάχι.

Τι νόμιζαν οι κύριοι της ΕΛΑΣ, έτσι απλά θα κρατήσουν αποστάσεις από τα όσα έγιναν;

«Η αστυνομία ήταν παρούσα σε όλες τις δραστηριότητες πολιτών: ΔΕΗ, ΑΤΜ, Εκκλησίες, σούπερ μάρκετ, πλατείες -κάποιες φορές μάλιστα με ρόλο κατασταλτικό.»

Η συνέχεια της τοποθέτησής του όμως ήταν ακόμη πιο πληθωρική. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντούμας τόνισε ότι με αυτή τη δήλωση από τα κεντρικά, βγαίνουν μάγκες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Ρουβίκωνας:

«Αν μη τι άλλο, με αυτή τη δήλωση δικαιώνονται οι αναρχικοί, ο Ρουβίκωνας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς εκείνοι ήταν που θεωρούσαν ότι η αστυνομία δεν έχει καμία θέση σε πλατείες και δραστηριότητες πολιτών. Δεν εννοώ ότι η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ τους δικαιώνει ακριβώς, αλλά έχει όμοια σημεία.»

Εμείς συμφωνούμε πάντως ότι το να μην ασχολείται η ΕΛΑΣ με μπύρες στις πλατείες πάντως είναι το πλήρες πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Ρουβίκωνα, λογικά η ανατροπή του καπιταλισμού θα ξεκινήσει από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Best of internet