Quantcast
THE STREAM

ΗΠΑ: Με μπαζούκα σε σαντουιτσάδικα και υπαίθρια πους απς οι διαδηλωτές κατά της καραντίνας

Οι διάφορες ομάδες εχθρών του lockdown διαγωνίζονται για το ποια είναι η πιο αλλόκοτη


THE NEWSROOM · 13 Μαΐου 2020

Τελείως αλλού φαίνεται πως έχει πάει η φάση των συγκεντρώσεων κατά της καραντίνας στις ΗΠΑ. Δεδομένου ότι οι διαδηλωτές που συμμετέχουν σε αυτές είναι σε σημαντικό βαθμό συνωμοσιολόγοι, αρνητές του κορωνοϊού, Τραμπιστές, ή απλά άνθρωποι με …ιδιαίτερες απόψεις (φυσικά μεταξύ τους υπάρχουν και εργοδότες που απλά θέλουν να γυρίσουν οι εργαζόμενοί τους πίσω στη δουλειά), είναι προφανές ότι θα προκύπτουν διάφορα εξωφρενικά σκηνικά.

Όπως για παράδειγμα αυτή η τραμπική διασκευή στο YMCA:

Από τότε, τα πράγματα έχουν εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Ένα καλό παράδειγμα είναι μία ομάδα διαδηλωτών στην πρωτεύουσα της Βόρειας Καρολίνας, Ράλεϊ, οι οποίοι μπήκαν μέσα σε ένα Subway το απόγευμα του Σαββάτου 9/5 φορτωμένοι με γκάνια.

Για την ακρίβεια, η ομάδα των επίδοξων κομάντο πήγε να παραγγείλει σάντουιτς φορτωμένη με τόσα πολλά γκάνια, που θα εντυπωσίαζαν ακόμη και τους Έλληνες τράπερς. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν viral οι φωτογραφίες που τράβηξε από το event ο φωτορεπόρτερ Τράβις Λονγκ (στο ρεπό του κιόλας):

Την παράσταση αναμφίβολα έκλεψε ο ψύχραιμος κύριος με το ρουκετοβόλο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φωτογράφος τους βάφτισε ήδη Meal Team 6, εμπνεόμενος από την famous αντιτρομοκρατική ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Επίσης, το πολυβόλο που κρατάει ο τύπος που βγάζει σέλφι είναι ψεύτικο, ενώ και το ρουκετοβόλο έχει πάνω ένα αυτοκόλλητο που λέει «αδρανές». Άρα, οι τύποι έκαναν κάτι σαν cosplay του GI JOE.

Μία άλλη σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι κανείς τους δεν το ενόχλησε, παρότι αυτό που έκαναν είναι παράνομο: Στη Βόρεια Καρολίνα μπορεί κανείς να κυκλοφορεί ανενόχλητος με τα όπλα του, όμως δεν μπορεί να διαδηλώνει οπλισμένος. Σε κάθε περίπτωση, ένας από αυτούς πλησίασε απειλητικά μία οικογένεια κρατώντας έναν μεγάλο κάβουρα:

Λίγη ώρα μετά, μία γυναίκα ονόματι Νίνα έκανε αυτό που έπρεπε και αντικατέστησε μέσω Photoshop τα όπλα τους με σάντουιτς:

Οι weird καταστάσεις όμως συνεχίστηκαν κι αλλού. Δύο μέρες μετά, μία πολύ fit ομάδα διαδηλωτών μαζεύτηκε έξω από ένα δικαστήριο στην πόλη Κλιαργουότερ της Φλόριντα: Αυτή η ομάδα, η οποία θέλει να ξανανοίξουν τα γυμναστήρια, επέλεξε έναν πολύ διαφορετικό τρόπο για να διαμαρτυρηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, άρχισαν να κάνουν πους απς στο πεζοδρόμιο:

Ένα από τα συνθήματα τους μάλιστα μπορεί να μεταφραστεί (αρκετά ελεύθερα) ως «ΦΕΤΕΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ». Το ενδιαφέρον είναι ότι η γυμναστική είναι ένα από τα πράγματα που επιτρέπονται έτσι κι αλλιώς κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας – βέβαια, ένας από τους διαδηλωτές έτυχε να είναι ιδιοκτήτης γυμναστηρίου.

Υπάρχουν βέβαια κι άλλες εξηγήσεις:

Ίσως αν αρχίσουν να κάνουν πους απς φορτωμένοι με όπλα να μπορέσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Best of internet