Quantcast
THE STREAM

Ηλιούπολη: Παπάς και πιστοί ταμπουρώνονται σε αυθαίρετο Κούγκι για μανούρα με διαδηλωτές

Με υπαίθρια παραθρησκευτικά μπάχαλα βγήκε η Κυριακούλα στην Ηλιούπολη


THE NEWSROOM · 11 Μαΐου 2020

Μπορείς να πάρεις τους πιστούς από την Ορθοδοξία (και την εκκλησία της), αλλά δεν μπορείς να πάρεις την Ορθοδοξία (και την εκκλησία, καταλάβατε) από τους πιστούς. Αυτό διαπίστωσαν όσοι πρόσκεινται στην Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης, οι οποίοι αποφάσισαν να διαδηλώσουν διαμαρτυρόμενοι για το αυθαίρετο κτίσμα που υπάρχει γύρω από την εκκλησία του προφήτη Ηλία, με σύνθημα το «θέλουμε πίσω το δάσος μας».

Όμως ο Θεός, ή έστω ο τοπικός του αντιπρόσωπος και το ποίμνιό του, δεν καταλαβαίνουν από αυθαίρετα. Το αποτέλεσμα ήταν η υπαίθρια θεία λειτουργία να συγκρουστεί με τη διαδήλωση. Μεταξύ της ομάδας κομάντο που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να γράψουν συνθήματα στο αυθαίρετο, φαίνεται πως ήταν και οι γιοι του ιερέα του ναού Στυλιανού Καρπαθίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως στα σαλούν της Άγριας Δύσης ο πιανίστας δεν σταματούσε ποτέ να παίζει, ακόμα και την ώρα που έπεφταν σφαίρες, έτσι και ο αρχιμανδρίτης δεν σταμάτησε ποτέ τη λειτουργία κατά τη διάρκεια της μάχης. Σχετικά με το ίδιο το αυθαίρετο, άτομο από την πλευρά των πιστών δήλωσε σε τοπικό μέσο τα εξής:

«Το χτίσιμο της εκκλησίας θα συνεχιστεί κανονικά και θα φτιάξουμε επίσης και το αρχονταρίκι που βρίσκεται δίπλα στο ναό»

Δείτε τα φοβερά ντοκουμέντα:

Τελικά το ματς έληξε με διαιτητή την ΕΛΑΣ, χωρίς τραυματισμούς ή προσαγωγές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ιερέας είχε αποδείξει και στα τέλη Μαρτίου τη μαχητικότητά του, όταν είχε ταμπουρωθεί μέσα στο εκκλησάκι μαζί με κάμποσους πιστούς:

Κάντε τον τώρα Αρχιεπίσκοπο.

 

Best of internet