Quantcast
THE STREAM

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα ψάχνει τα facebook events για να βρει ποιος παρτάρει

Κανένα αμαρτωλό party animal δε θα γλιτώσει από άγρυπνο μάτι των χάκερς της ΕΛΑΣ


THE NEWSROOM · 7 Μαΐου 2020

Αν η ΕΛΑΣ έχει γίνει αυτές τις βδομάδες το πιο σημαντικό κομμάτι του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο πρέπει να πιστέψουμε), πως θα μπορούσε να λείπει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το παιχνίδι; Ο αγαπημένος μας κλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας επιλέχθηκε κι αυτός στο casting για τη μάχη με τον κορωνοϊό: Θα κυνηγάει τα διάφορα πάρτι που διοργανώνονται μετά τη λήξη της καραντίνας παραβαίνοντας την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.

«Πως συνδέεται η ΔΗΕ με τα πάρτι;» θα ρωτήσετε και η απάντηση είναι ακριβώς αυτό που σκεφτήκατε. Το στόρι που ανακυκλώνεται σε διάφορα ΜΜΕ από πηγές της ΕΛΑΣ είναι ότι η μάζωξη στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής οργανώθηκε από τα ΙΝΤΕΡΝΕΤΣ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ίδια συνωμοσία ήταν πίσω και από δύο πάρτι στην παραλιακή, τα οποία όμως τελικά δεν έγιναν γιατί τα πρόλαβε η ΕΛΑΣ ή γιατί τα παράτησαν οι διοργανωτές τους.

Καταλαβαίνετε που οδηγούμαστε μετά από όλο αυτό: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα σαρώνει το ίντερνετ (δηλαδή, τα Facebook events) με ειδικά εργαλεία (και ειδικά keywords, όπως το «bring your own booze» λογικά) για να βρει ποιος ετοιμάζεται να αψηφήσει τον Χαρδαλιά και να παρτάρει.

Όπως αναφέρει μία ανώνυμη πηγή της ΕΛΑΣ:

«Το μεγάλο στοίχημα τώρα ξεκινά και είναι το πιο δύσκολο καθώς θα πρέπει να είμαστε παντού, προκειμένου να προλαβαίνουμε τέτοια περιστατικά που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν μεγάλες εστίες διασποράς του ιού και ό,τι καταφέραμε το τελευταίο διάστημα να χαθεί μέσα δυο νύχτες με πάρτι και κόντρες.»

Θα ήταν φυσικά πολύ κρίμα να μπερδευτούν τα ειδικά anti-party tools της ΕΛΑΣ από παραπλανητικές διοργανώσεις τύπου «live στο ΟΑΚΑ», τις οποίες θα διοργανώσουν κάποιοι χομπίστες που μισούν τον νόμο και την τάξη.

 

 

Best of internet