Quantcast
THE STREAM

Για στημένα ματσάκια Counter Strike συνελήφθη κύκλωμα Αυστραλών μυστών

Η περήφανη παράδοση του στησίματος αγώνων μπορεί να ακολουθήσει μια χαρά τις εξελίξεις του 21ου αιώνα


THE NEWSROOM · 5 Μαΐου 2020

Ακόμα και στο στήσιμο αγώνων υπάρχει η σύγκρουση προόδου και συντήρησης αγαπητές φίλες και φίλοι, αν κρίνουμε από τις νομικές περιπέτειες 5 Αυστραλών. Πριν λίγες μέρες, η Αστυνομία της πολιτείας Βικτόρια απήγγειλε σε βάρος τους κατηγορίες για σοβαρά αδικήματα, με βάση τα οποία μπορεί να φάνε μέχρι και 10 χρόνια φυλακή.

Μη φανταστείτε όμως ότι η πεντάδα ασχολούνταν με κάτι τόσο μπανάλ όσο το ποδόσφαιρο ή έστω το ράγκμπι. Οι 5 άνδρες έστηναν αγώνες στο εκλεκτό άθλημα Counter Strike: Global Offensive, καθώς σχετίζονται με ομάδα που αγωνίζεται στη λίγκα ESEA-Mountain Dew και σύμφωνα με τον αναπληρωτή επίτροπο Neil Paterson, το ποντάρισμα στα στημένα ματς μπορεί να απέφερε την περσινή χρονιά μέχρι και 30 χιλιάδες δολάρια (Αυστραλίας) πέρσι.

Το όλο κόλπο γινόταν με την ομάδα να χάνει επίτηδες και να πασάρει τις σχετικές πληροφορίες σε γνωστά της άτομα. Οι συλληφθέντες πάντως είναι όλοι νιάτα, καθώς πρόκειται για τέσσερις 20χρονους από τη Μελβούρνη και έναν 27χρονο από τη Βικτόρια. Η δίκη τους πρόκειται να ξεκινήσει τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Όπως είπε ο επίτροπος:

«Έχουμε να κάνουμε με νεαρούς άνδρες, συνήθως 19 ή 20 ετών, που δεν έχουν παρελθόν με την αστυνομία. [Φέρονται να] συμμετέχουν σε αδικήματα [διαφθοράς] … σε αρκετά νεαρή ηλικία που θα έχουν σοβαρές συνέπειες για αυτούς.

Ο τεράστιος όγκος νεαρών ανδρών που ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια, τόσο στο γυμνάσιο όσο και στα πανεπιστήμια, έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Αυτό που δεν βλέπω είναι κάποιον να κάνει κάτι γι ‘αυτό.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη esports λίγκα παρότι είναι ημιεπαγγελματική, καθώς τα esports ανεβαίνουν (και άρα ανεβαίνουν οικονομικά) με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε όλο τον κόσμο. Η δε έρευνα ξεκίνησε τον περσινό Μάιο και έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση στον κλάδο των esports, παρότι τα ονόματα των παικτών και των ομάδων είναι πανάγνωστα.

Ελπίζουμε η Ελλάδα μας να ακολουθήσει γρήγορα τις εξελίξεις, μπορεί να μην ξέρουμε πολλά από esports αλλά ξέρουμε από στήσιμο.

(πηγή)

Best of internet