Quantcast
THE STREAM

M-A-G-A: Οπαδοί του Τραμπ διασκεύασαν το YMCA, γιατί έτσι θα είναι τα Pride το 2020

Το ξέραμε ότι είναι μία περίεργη εποχή, αλλά κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο περίεργη


THE NEWSROOM · 29 Απριλίου 2020

Άνθρωπος που να μην ξέρει το YMCA, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη (πιθανώς και στους διπλανούς πλανήτες). Ελάχιστα λιγότεροι είναι επίσης αυτοί που δεν ξέρουν τη διάσταση του τραγουδιού ως ένας υπερήφανος ύμνος της γκέι κουλτούρας.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι στίχοι του τραγουδιού δεν κάνουν καμία εμφανή αναφορά στη gay κουλτούρα. Επίσης, ο ίδιος ο τίτλος του σημαίνει Χριστιανική Ένωση Νέων Ανδρών, η οποία είναι μία διεθνής χριστιανική ΜΚΟ. Η οποία έχει μάλιστα και παράρτημα στην Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να προβληματίσει τους κλασικούς άσπονδους φίλους των ΜΚΟ στην Ελλάδα.

Anyway, όλα αυτά τα αναφέρουμε για να αναδείξουμε ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να συμβεί και κάποιο λάθος. Έτσι, ο gay ύμνος κατέληξε πριν λίγες μέρες να υιοθετηθεί από μία ομάδα ανθρώπων που μάλλον δεν συχνάζουν στα LGBT+ Pride φεστιβάλ: Πιο συγκεκριμένα, διασκευάστηκε από μία ομάδα Τραμπιστών στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, οι οποίοι διαδήλωναν με αίτημα την επέκταση του κορωνοϊού την άρση του lockdown στην πολιτεία και την επανεκκίνηση του μαζικού θανάτου της οικονομίας.

Δεν ξέρουμε αν το μαντέψατε, αλλά η διασκευή κρατάει το θρυλικό χορευτικό, αντικαθιστώντας όμως το Y-M-C-A του ρεφρέν με το M-A-G-A του Ντόναλντ Τραμπ. Το αποτέλεσμα είναι, φυσικά, υπέροχο:

Όπως σχολίασαν αρκετοί άνθρωποι στο Ίντερνετ, η πραγματικότητα μας έχει γίνει ήδη mockumentary:

Να περιμένουμε κι εδώ μία διασκευή του από Βελοπουλικούς; Ας μας φέρει και κάτι ευχάριστο το 2020.

Best of internet