Quantcast
THE STREAM

Ο Τραμπ προτείνει ενέσεις με Ντετόλ για τον ιό, του απαντά η εταιρεία που τα παράγει

Εκτός από ενδοφλέβιες με αντισηπτικό, ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να σκέφτεται και τις ιαματικές δυνατότητες του σολάριουμ


THE NEWSROOM · 24 Απριλίου 2020

Όσο μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε κι αυτό ισχύει για μας, για σας και φυσικά για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Πιο συγκεκριμένα, ο Τραμπ σήμερα έμαθε ότι δύο πράγματα που πίστευε για τον κορωνοϊό (πιο συγκεκριμένα, δύο πιθανές μέθοδοι θεραπείας), δεν έχουν στην πραγματικότητα κανένα αποτέλεσμα.

Φυσικά, είχε ήδη προλάβει να τα ανακοινώσει στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, γιατί έτσι είναι οι αυθόρμητοι άνθρωποι. Το στόρι έχει ως εξής: Ο Τραμπ διάβασε (για) μία νέα αμερικανική έρευνα, η οποία υποστηρίζει ότι «ο νέος κορωνοϊός χάνει την ισχύ του όταν αυξάνεται η θερμοκρασία και η υγρασία και κυρίως όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου».

Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κάθε νορμάλ άνθρωπος; Ότι η λύση είναι το σολάριουμ. Όπως είπε, μιλώντας αρχικά προς το κοινό:

«Υπάρχει μια φήμη, μια πολύ καλή φήμη ότι βγαίνεις έξω στον ήλιο ή τη ζέστη κι αυτό επιδρά σε ιούς.»,

Στη συνέχεια, γύρισε προς την συντονίστρια της ειδικής ομάδας για τον κορωνοϊό, Ντέμπορα Μπιρξ για να της πει το εξής:

«[Να μιλήσει] με γιατρούς για να δουν εάν υπάρχει κάποιος τρόπος να χρησιμοποιηθεί το φως και η ζέστη ως θεραπεία. Ας υποθέσουμε ότι το φως μπορούσε να εισέλθει στο σώμα, είτε μέσω του δέρματος, είτε με κάποιο άλλο τρόπο. Νομίζω είπατε ότι θα το δοκιμάσετε, ακούγεται ενδιαφέρον.»

Η φάση συνεχίστηκε ακόμη πιο μερακλήδικα, όταν ο πρόεδρας άκουσε τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Επιστημών και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπράουν, να μιλά για την δυνατότητα της χλωρίνης ή άλλων χημικών ουσιών να εξουδετερώνουν τον ιό. Ο πολυμήχανος Τραμπ έριξε την ιδέα να κάνουμε ένεση χλωρίνης ή άλλων απολυμαντικών και αντισηπτικών, ώστε να σκοτώσουμε έτσι το θεριό:

«Σχετικά με τη δράση των απολυμαντικών που εξουδετερώνουν τον ιό σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό. Υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι σαν ένεση ή κάτι σαν καθαρισμό; Θα είχε ενδιαφέρον να το διερευνήσουμε αυτό.»

Δυστυχώς οι εμπνεύσεις του Ντόναλντ ακυρώθηκαν από βαρετούς επιστήμονες όπως ο Τζόναθαν Ράινερ, καρδιολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τζορτζ Ουάσιγκτον:

«Πολύ λίγα από αυτά που είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σχετικά με την απολύμανση ή τη φωτοθεραπεία έχουν νόημα. Όλοι θέλουν μια γρήγορη λύση. Και ο πρόεδρος θέλει σαφώς μια γρήγορη λύση.

Αλλά δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις. Πρέπει να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να ενεργήσουμε σύμφωνα με την επιστήμη.»

Αλλά και από την Reckitt Benckiser, την εταιρεία που κατασκευάζει Lysol και Dettol. Η εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση όπου τονίζει ότι καλό είναι να μην κάνετε ενδοφλέβια το Dettol σας:

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα (μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού).»

Τι τα θέλει όλα αυτά τα φυτά τους επιστήμονες ο Ντόναλντ, έναν Βελόπουλο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η φάση του:

Best of internet