Quantcast
THE STREAM

«Μία μέρα κάποιος θα κάνει ταινία τον Τσιόδρα» προφήτευσε ο Γιάννης Σμαραγδής, ελπίζουμε ο ίδιος

Ο γνωστός σκηνοθέτης έγινε σινε-Παΐσιος και μας έδωσε τα προγνωστικά του για τις εμπνεύσεις του ελληνικού κινηματογράφου


THE NEWSROOM · 24 Απριλίου 2020

Ένα κανονικό μπαράζ από ευχάριστες για το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου ειδήσεις έχουμε αυτές τις μέρες. Την ίδια μέρα που ο Μάρκος Σεφερλής εξήγγειλε ότι το «Χαλβάη 5-0» θα έχει διάδοχο, ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο του Ελληνικού σινεμά μας έκανε χαρούμενους με ένα προγνωστικό του.

Αυτός είναι ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος φαίνεται πως έχει συγχωρήσει τους ανίδεους σινεκριτικούς που έθαψαν την προηγούμενή του ταινία με θέμα (και τίτλο) τον Καζαντζάκη. Ή μπορεί απλά να τους λυπήθηκε και να μην τους πήγε στα δικαστήρια, ποιος ξέρει:

Γνωρίζω ότι πριν μπουν μέσα  οι κριτικοί κινηματόγραφου είπαν «τώρα θα μπούμε να λιώσουμε τον Σμαραγδή». H φατρία του ελληνικού κινηματογράφου που λάσπωσε την ταινία από πρόθεση έχουν κακές ψυχές. Στην Κρήτη το λέμε «κακοψυχιά» Ξεπεράστηκε το μέτρο φτάσαμε σε καταστάσεις μεγάλης χυδαιότητας. Τόσο για την ταινία και για το πρόσωπο μου και για τους συνεργάτες μου ειπώθηκαν άσχημα πράγματα.

Αυτή ήταν η βρώμικη επίθεση που δέχτηκε:

Όπως και να’χει τώρα είναι μία τελείως διαφορετική περίοδος και αυτό ασφαλώς έχει να κάνει με τα πρόσωπα των ημερών. Η Ελλάδα μας δεν χρειάζεται να ανατρέξει στις μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος, διότι έχει φρέσκες μεγάλες φυσιογνωμίες και δεν αναφερόμαστε στον αναγνωρισμένο διεθνώς Σάκη Τανιμανίδη: Εννοούμε τον επίσημο αγαπημένο επιδημιολόγο της χώρας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Καταλαβαίνετε που το πάμε, έτσι; Μιλώντας στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα“, ο  Γιάννης Σμαραγδής προφήτευσε ότι μία μέρα κάποιος θα κάνει ταινία με τον Τσιόδρα. Όπως είπε:

 «Τον κ. Τσιόδρα θα τον κάνει κάποτε, κάποιος Έλληνας,  ταινία.. για τις αρετές του.»

Δεν μας είπε, δυστυχώς, αν θα το κάνει ο ίδιος, ώστε να αρχίσουμε από τώρα να ραβόμαστε για την πρεμιέρα:

Το σίγουρο είναι ότι δε θα μπορείτε να παραπονεθείτε ότι δεν έχουμε επιλογές:

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ❤️ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΣΙΟΔΡΑ ΑΠΟ ΣΜΑΡΑΓΔΗ😆 ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΣΕΦΕΡΛΗ ΜΕ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ

Gepostet von Ψύχραιμες Κριτικές am Freitag, 24. April 2020

Best of internet