Quantcast
THE STREAM

H κυβέρνηση αλλάζει Κοινωνιολογία με Λατινικά στις Πανελλήνιες, μας σώζει από τον κομμουνισμό

Τώρα όχι μόνο γλιτώσαμε από την Ερυθρή Μάστιγα, αλλά θα μπορούμε να επικαλούμαστε και δαίμονες


THE NEWSROOM · 16 Απριλίου 2020

Αφού ζούμε που ζούμε ένα reboot της Πανούκλας του 14ου αιώνα, γιατί να μη ξαναγίνει της μόδας η πιο trendy γλώσσα της γλυκιάς εκείνης εποχής; Οκ, στην παγκοσμίως αυτή παίζει να ήταν αραβικά ή τα κινέζικα (δεν έχουμε ιδέα στην πραγματικότητα), αλλά εδώ είμαστε Ευρωπαίοι, ή τουλάχιστον έτσι μας έχουν πει. Οπότε εννοούμε τα λατινικά.

Μην αγχώνεστε, το 2020 έφερε πολλά δεινά αλλά τουλάχιστον δε θα σας υποχρεώσει να μάθετε να μιλάτε σαν Ρωμαίος λεγεωνάριος. Εκτός αν είστε μαθητής της θεωρητικής, οπότε οι Ρωμαίοι όντως ξανάρχονται: Τα λατινικά θα ξαναμπούν στην ύλη όσων ενδιαφέρονται για φιλολογίες και νομικές.

Ή θέλουν να γίνουν ο Μπόρις Τζόνσον:

Η αλλαγή θα ξεκινήσει από τους μαθητές της επόμενης Β΄ Λυκείου 2020-21, οι οποίοι θα πέσουν πάνω στα λατινικά στις Πανελλαδικές του 2022. Μάλιστα, το μάθημα θα αποκτήσει και νέο πρόγραμμα σπουδών για να μην ασχολούνται οι μαθητές μόνο με λεξιλόγιο και γραμματική: Υποτίθεται ότι θα είναι η «εισαγωγή των μαθητών στις βασικές έννοιες της γλώσσας αλλά και των κλασικών σπουδών».

Αν πάντως ως κλασικές σπουδές εννοούν κάτι τέτοιο, εμείς το βλέπουμε:

Τα μαθήματα της θεωρητικής δεν αυξάνονται όμως, καθώς τα λατινικά θα αντικαταστήσουν την κοινωνιολογία. Η δε κοινωνιολογία είχε αντικαταστήσει τα λατινικά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οπότε τώρα έχει παιχτεί μία φάση τύπου γιν και γιανγκ με τον Βιργίλιο (ή κάποιον άλλο Λατίνο ποιητή) και τον Μαξ Βέμπερ (ή οποίον άλλο διδάχτηκαν τα θεωρητικόπαιδα στην κατεύθυνση): Το ένα εξουδετερώνει το άλλο.

Ή μήπως τα πράγματα είναι ακόμη πιο ενδιαφέροντα; Αξίζει εδώ να θυμηθούμε την σχετική δήλωση του μεγάλου στοχαστή Άδωνι Γεωργιάδη τον Σεπτέμβριο του 2018:

«Αυτά (τα Λατινικά) πάτε και τα αντικαθιστάτε με την Κοινωνιολογία. Δηλαδή με ένα μάθημα απλώς για να κάνουν τα παιδιά αριστερά.»

Δείτε το βίντεο:

Μήπως τελικά γλιτώσαμε παρατρίχα από το σκοτεινό σχέδιο που θα έκανε τους μελλοντικούς μας δικηγόρους και φιλόλογους, αιμοδιψή κομμούνια; Μήπως ο Μαξ Βέμπερ ήταν τελικά Μαρξ Βέμπερ;

George Mourmouris

Πολλά τα ερωτήματα.

 

Best of internet