Quantcast
THE STREAM

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας βγάζει τραγούδι για την καραντίνα, γιατί η φάση παραήταν εύκολη

Το παιχνίδι ήταν υπερβολικά εύκολο μέχρι τώρα, ας το βάλουμε στο Hard


THE NEWSROOM · 15 Απριλίου 2020

Όπως όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν ένα Final Boss, έτσι και το παιχνίδι της καραντίνας έχει το δικό του. Αν έχουμε καταλάβει καλά από που λένε οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, η λύτρωση από την καραντίνα δεν είναι μακριά. Πριν γίνει αυτό όμως, η homemade Οδύσσεια που ζούμε πρέπει να περάσει από ένα ακόμη δύσκολο σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Πλιάτσικας βγάζει νέο κομμάτι με αφορμή τη μιζέρια του τελευταίου μήνα – επειδή προφανώς η μιζέρια δεν ήταν αρκετή. Για την ακρίβεια, αυτό που ζούσαμε δεν είχε κανένα challenge, οπότε το πρώην μέλος των Πυξ Λαξ πρόκειται να βγάλει ολόκληρο άλμπουμ με το ίδιο θέμα, ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να ωριμάσουμε μέσα από τις δυσκολίες.

Ο τίτλος του δίσκου θα είναι το ευφάνταστο «Καραντίνα Songs» και όπως μας πληροφορεί ο Φ. Πλιάτσικας, ηχογραφήθηκε με γάντια, μάσκες και social distancing. Όπως αναφέρει το σχετικό σημείωμα:

«Κλεισμένοι μέσα αλλά είπαμε το μυαλό μας να παραμείνει έξω. Να μην το βάλουμε κάτω. Να σκεφτούμε, να γράψουμε λόγια, μελωδίες, να επικοινωνήσουμε. Φτιάξαμε λοιπόν καινούργια τραγούδια, ξαναπαίξαμε κάποια παλιά που ταίριαξαν με την περίσταση, φωνάξαμε και κάποιους περαστικούς που περνούσαν στο δρόμο από μακριά να συμμετέχουν, που είχαν στείλει μήνυμα με το νούμερο 6 στο κινητό…

Κι έτσι βγάζουμε μέσα σ’ αυτή την περίεργη καταιγίδα τα …Καραντίνα Songs! Κάπως να μιλήσουμε μεταξύ μας, κάπως να κάνουμε παρέα. Κάπως να πάρουμε κουράγιο, κάτι να μείνει από όλο αυτό ..

Το Κλείστε μας μέσα είναι το πρώτο δείγμα από αυτό το άλμπουμ. Τα υπόλοιπα έρχονται πολύ σύντομα.

[..]

Υ.Γ. Facebook το Πάσχα, γράφοντας σχόλιο, να αναστηθούμε με ένα εμβόλιο»

Το δε κομμάτι λέγεται «κλείστε μας μέσα», αν και πολύ εύκολα μπορεί να μεταφραστεί άτυπα ως «βγάλτε μας έξω»:

 

Εμείς αφήνουμε εδώ αυτό το κλασικό εικονογραφημένο:

Best of internet