Quantcast
THE STREAM

Ζευγάρι δηλώνει ότι πάει να βοηθήσει άτομο στα Καλάβρυτα, πιάνεται με σούβλα στο αμάξι

Δεν υπάρχει ανώτερη μορφή αλληλεγγύης προς τον πλησίον από το να του σουβλίσεις ένα αρνί


THE NEWSROOM · 14 Απριλίου 2020

Τα πρώτα δείγματα ενός πιθανού αντάρτικου υπέρ του δικαιώματος στο πασχαλινό αρνί φαίνεται πως μας έρχονται από την Αχαΐα. Υπάρχει μάλιστα ένας πανίσχυρος συμβολισμός εδώ: Όπως η Επανάσταση του 1821, έτσι και η Επανάσταση του 2020 ίσως ξεκινήσει από, ή έστω προς τα Καλάβρυτα.

Προς το παρόν βέβαια οι πρωτεργάτες της σταματήθηκαν από τις αρχές και έφαγαν πρόστιμο για παράνομη εκδρομή, η οποία είχε σαν σκοπό της την τήρηση της παράδοσης. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που δήλωσε στην ΕΛΑΣ ότι πήρε το δρόμο από Πούντα για Καλάβρυτα με σκοπό να δώσει βοήθεια σε άτομο που τη χρειάζεται (Β4).

Με βάση αυτά που βρήκαν οι αστυνομικοί βέβαια, το εν λόγω άτομο φαίνεται πως είχε ανάγκη από λίγο σουβλιστό αρνί ή κατσίκι: Το ζευγάρι κουβαλούσε στο αμάξι σούβλα και συμπράγκαλα για μακρά διαμονή. Δυστυχώς οι αστυνομικοί δεν δέχτηκαν το επιχείρημα και τους έστειλαν πίσω με ένα πρόστιμο 150 ευρώ.

Δείτε το βίντεο:

Αυτό πάντως ήταν η light εκδοχή, γιατί σε 7 άλλες περιπτώσεις έπεσαν πρόστιμα ύψους 300 ευρώ και τους πήραν και τις πινακίδες. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Αθηναίοι που ανέβαιναν στην ορεινή Αχαΐα για να βοηθήσουν κι αυτοί κάποιον που τους έχει ανάγκη.

Θεριεύει το επαναστατικό κίνημα υπέρ του αρνιού αγαπητές φίλες και φίλοι, θα νικήσουμε.

 

Best of internet