Quantcast
THE STREAM

Το keraki.gr σε αφήνει να φλογίσεις τα ψηφιακά κεριά σου χωρίς e-παγκάρι

Η Ορθοδοξία μας περνά σιγά σιγά στην ψηφιακή εποχή και αυτό βγαίνει και στον κόσμο


THE NEWSROOM · 13 Απριλίου 2020

Έχουμε γίνει πια κουραστικοί να λέμε ξανά και ξανά για την προσαρμοστικότητα της Ορθοδοξίας μας στην περίοδο του Covid-19, τόσο με νόμιμα όσο και με παράνομα μέσα. Η ικανότητα αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε, καθώς οι πιστοί θα πρέπει θέλοντας και μη να μείνουν μακριά από τις εκκλησίες και τις τελετές τους.

Ευτυχώς γι’αυτούς, κάποιοι μύστες των σύγχρονων τεχνολογιών έχουν βγει μπροστά για να απαλύνουν το στερητικό σύνδρομο. Πιο συγκεκριμένα, μας δίνουν τη δυνατότητα να ανάψουμε κερί από το σπίτι μας, ώστε να μη χρειαστεί να πάμε στην εκκλησία για να το φλογίσουμε. Όχι τίποτε άλλο, αλλά εκτός από τον κορωνοϊό κινδυνεύουμε και να καούμε.

Το site που μας τα χαρίζει όλα αυτά λέγεται (φυσικά) keraki.gr και από εμάς χρειάζεται μονάχα ένα απλό registration με e-mail. Στη συνέχεια μπορείτε να γράψετε πόσα κεράκια θέλετε (φυσικά μπορούν να είναι πάνω από ένα) και να σημειώσετε και το περιεχόμενο των ευχών σας ώστε να το δουν οι υπόλοιποι e-πιστοί. Όπως καταλαβαίνετε, η πίστη των Ελλήνων έχει ήδη δώσει άφθονες σεβάσμιες ευχές:

Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε την ευχούλα σας στα social media. Ως γνωστόν, το sharing is caring ισχύει τόσο στην Εκκλησία όσο και στο Ίντερνετ, οπότε γιατί να μην γίνει πράξη.

Εδώ βέβαια πρέπει να μνημονεύσουμε το πρωτοπόρο domytama.gr, το οποίο επέτρεπε στους πιστούς να παραγγείλουν το τάμα τους από το διαδίκτυο. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει, θύμα κάποιων άθεων χάκερς το δίχως άλλο.

Το keraki.gr πάντως (ακόμη) δεν έχει ηλεκτρονικό παγκάρι, θα είναι τίποτα χριστιανοκομμουνιστές.

 

Best of internet