Quantcast
THE STREAM

Δύο βδομάδες ρεζερβέ έχουν ήδη κάνει οι Θεσσαλονικιοί στα κομμωτήρια της πόλης

Ακόμη κι αν τα κομμωτήρια είναι κλειστά, οι παραγγελίες έχουν φτάσει στο ύψος του Λευκού Πύργου


THE NEWSROOM · 9 Απριλίου 2020

Στρατηγικά φαίνεται πως σκέφτεται αυτή την περίοδο η Θεσσαλονίκη, αν κρίνουμε από την πίεση που δέχονται τα κομμωτήρια της. Μην αγχώνεστε, αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα – όμως όπως όλα δείχνουν, η εικόνα τους μετά την άρση των απαγορεύσεων θα θυμίζει Τήνο το Δεκαπενταύγουστο.

Πιο συγκεκριμένα, ο ο πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων και Κομμωτών Θεσσαλονίκης και Περιχώρων (το οποίο έχει κάπου 1700 μέλη), Παύλος Κολοβός, δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι τα τηλέφωνα των κομμωτηρίων της Θεσσαλονίκης έχουν πάρει φωτιά. Αυτοί που καλούν είναι άτομα κάθε ηλικίας και φύλου, οι οποίοι σκοπεύουν να καβατζώσουν την πρώτη θέση στην ουρά όταν με το καλό θα ανοίξουν και πάλι οι ναοί του χτενίσματος.

Κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Υγείας τα κομμωτήρια και κουρεία θα μείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ από αύριο 14 Μαρτίου και για 14…

Gepostet von Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης am Freitag, 13. März 2020

Γιατί μπορεί τα κομμωτήρια να είναι κλειστά και να ανοίξουν πχ τον Μάιο, όμως αν δεν έχεις καλή θέση προτεραιότητας παίζει να κουρευτείς τον Ιούλιο έτσι όπως πάει η δουλειά. Ο επί 35 χρόνια κουρέας κ. Κολοβός έχει μάλιστα μία πρώτη εκτίμηση:

«Θεωρητικά, αν κάναμε ένα γρήγορο υπολογισμό, είναι ήδη κλεισμένες οι δύο πρώτες δύο εβδομάδες.»

Προς το παρόν, κάποιοι κομμωτές προσπαθούν να καθοδηγήσουν τους πελάτες τους μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης, για μία προσωρινή λύση στο πρόβλημα:

«Δίνουμε συμβουλές, κυρίως σε άνδρες, προκειμένου να κουρευτούν μέχρι να τους πιάσουμε και πάλι στα χέρια μας εμείς.»

Για τις γυναίκες ίσως είναι λίγο πιο πολύπλοκα τα πράγματα, οπότε υπάρχει πιο προσεκτική καθοδήγηση για να μην γίνει κάποια καταστροφή:

«Φροντίζουμε να τις καθοδηγούμε, ώστε να μην προβούν σε αποτυχημένες απόπειρες και αντιμετωπίσουμε μετά τη δυσκολία να επαναφέρουμε τα μαλλιά στην προηγούμενή τους μορφή.»

Πάντως όσον αφορά τους άντρες θα μπορούσαν να συνεργαστούν με τον Στέλιο Πέτσα, τη σύζυγό του και τον Νίκο Ευαγγελάτο, οι οποίοι απέδειξαν ότι όχι μόνο μπορεί να γίνει και μέσα στο σπίτι ένα καλό κούρεμα, αλλά κι ό,τι μπορεί να προμοταριστεί όπως του αξίζει:

 

 

 

Best of internet