Quantcast
THE STREAM

Εσωκομματικό άκυρο έφαγε ο δήμαρχος που θα’κανε το Άγιο Φως delivery στο σπίτι σας

Τα πρωτοπόρα ορθόδοξα πλάνα του δημάρχου Ελληνικού ακυρώθηκαν από δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά και του Γιώργου Πατούλη


THE NEWSROOM · 9 Απριλίου 2020

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την προδοσία, πόσο μάλλον λίγο πριν το Πάσχα. Γιατί προδοσία ήταν αυτό που βίωσε ο innovator δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος όσον αφορά την πρωτοβουλίας του να κάνει ντελίβερι το Άγιο Φως στα σπίτια των πιστών.

Η δημοτική αρχή φέρνει το Άγιο Φως στην πόληΚλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, το…

Gepostet von Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης – Municipality of Hellinikon Argyroupolis am Dienstag, 7. April 2020

Το άκυρο ήρθε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά (Nick Hard για τους φίλους του στο Insta), ο οποίος δήλωσε ότι μία τέτοια φάση θα πρέπει να απαγορευτεί ως επικίνδυνη:

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον. Δεν θα το επιτρέψουμε, καθώς ενδεχομένως προκαλέσει μαζική μετακίνηση πολιτών και συνωστισμό.»

Σύμφωνα και πάλι με τον κ. Χαρδαλιά, ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης δεν είναι ο μόνος που έφαγε πακέτο, καθώς κάτι ανάλογο είχαν εξαγγείλει (μετά τη σκέψη του κ. Κωνσταντάτου, φυσικά) και οι δήμοι Αλεξανδρούπολης και Ναυπλίου. Μπροστά στο ενδεχόμενο να γεμίσουν οι δρόμοι της χώρας με υπαλλήλους των δήμων σε ρόλο ντελιβερά, η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την ΚΕΔΕ για να ακυρωθεί κεντρικά η όλη φάση. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε νωρίτερα και η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Ο δήμος Ελληνικού δήλωσε ότι προσπάθησε όσο μπορούσε μεν, αλλά και ότι θα υπακούσει στις εντολές που δόθηκαν. Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, το παραλλήλισε με τη μεταφορά τροφίμων και φαρμάκων που κάνει κάθε μέρα ο δήμος:

«Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Τσιόδρας, επικεφαλής της στρατηγικής αντιμετώπισης του COVID-19, με χθεσινή τους απόφαση, δεν επιτρέπουν την μεταφορά του Αγίου Φωτός από την δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, στους δημότες της πόλης.

Σκοπός μας ήταν να κρατήσουμε στα σπίτια τους όσους δημότες μας επιθυμούσαν να πάρουν το Άγιο Φως από τις εκκλησίες και παράλληλα να τους μεταφέρουμε την ελπίδα, την πίστη και την αγάπη που εκπροσωπεί το Αναστάσιμο Φως.

Η μεταφορά θα γινόταν με γνώμονα την δημόσια υγεία και με απόλυτη εφαρμογή των οδηγιών που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ για την προστασία από τον COVID-19.

Άλλωστε με το πρoγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, καθημερινά και με απόλυτη ασφάλεια, υπάλληλοι του δήμου μας, έρχονται σε άμεση επαφή με εκατοντάδες συνδημότες μας που τους μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και έγγραφα.

Από την πολιτεία όμως, κρίθηκε πως είναι επικίνδυνο να ανάψουμε τα φαναράκια που θα άφηναν οι πολίτες έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους, δίχως να υπάρξει καμία επαφή.

Σεβόμενοι την εντολή της πολιτείας και την συνολική προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19, δεν θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης των συνδημοτών μας που εκτίμησαν την προσπάθεια μας.

Το Πάσχα είναι γιορτή αγάπης και θα σεβαστούμε απόλυτα την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την στήριξη του Γιάννη Κωνσταντάτου από τη ΝΔ την είχε αναγγείλει τον Μάιο ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς:

Ξεκάθαρη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννης Κωνσταντάτος Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρουπολης από τη Νέα Δημοκρατία δια στόματος του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νίκος Χαρδαλιάς. Όσο και αν ενοχλεί κάποιους καιροσκόπους, η παράταξή μας είναι ενωμένη και στον Δήμο.

Gepostet von ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ελληνικού – Αργυρουπολης am Montag, 20. Mai 2019

Να τρως πισώπλατη μακαιριά από τους ανθρώπους σου, μη σου τύχει.

 

Best of internet