Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, παίζει να εξαντληθεί και το παγκόσμιο στοκ από καπότες

Οι παγκόσμιοι περιορισμοί στην οικονομία λόγω κορωνοϊού προκαλούν ελλείψεις ακόμη και σε αυτό το κρίσιμο εμπόρευμα


THE NEWSROOM · 9 Απριλίου 2020

Ούτε το αντισηπτικό, ούτε το κωλόχαρτο θα είναι τελικά η πιο επώδυνη έλλειψη εμπορεύματος αυτές τις μέρες. Για την ακρίβεια, η έλλειψη στην οποία αναφερόμαστε έχει ήδη προκαλέσει τόση ανησυχία, ώστε να απευθύνει προειδοποίηση επί του θέματος ο ίδιος ο ΟΗΕ.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για μεγάλες στερήσεις, γιατί σε λίγο θα τελειώσουν τα προφυλακτικά (και δυστυχώς όχι επειδή κάνουμε πολύ σεξ): Σύμφωνα με μεγάλο κατασκευαστή του εν λόγω εμπορεύματος, οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στην παγκόσμια παραγωγή και διανομή προφυλακτικά σημαίνει ότι σε λίγο τα μαγικά λαστιχένια περιτυλίγματα ανδρικού μορίου θα τελειώσουν. Σύμφωνα πάλι με τον ΟΗΕ, αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Ενδεικτικά, η εταιρεία Karex της Μαλαισίας που παράγει 1 στα 5 προφυλακτικά παγκοσμίως, περιμένει ότι από τις γραμμές παραγωγής της θα βγουν 200 εκατομμύρια προφυλακτικά λιγότερα από όσα θα έβγαιναν υπό ΚΣ μεταξύ μέσων Μαρτίου και μέσων Απριλίου.

Όπως δήλωσε στο AFP o CEO της εταιρείας, Goh Miah Kiat:

«Ο κόσμος θα δει σίγουρα μια έλλειψη προφυλακτικών. Είναι δύσκολο, αλλά αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Είναι σίγουρα μια μεγάλη ανησυχία – το προφυλακτικό αποτελεί στοχιειώδες ιατρικό μέσο.»

Η ίδια η Μαλαισία, όπου γενικώς παράγονται άφθονα προφυλακτικά και άλλα προϊόντα καουτσούκ, βρίσκεται σε καραντίνα από τις 18 Μαρτίου και πολλοί κλάδοι της παραγωγής της έχουν σταματήσει να δουλεύουν γιατί θεωρήθηκαν «μη αναγκαίοι». Δεν ξέρουμε αν ονειρευόσασταν ότι όλο αυτό θα λήξει με μία γιγαντιαία έκρηξη λίμπιντο / open air παρτούζα, αλλά ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο ακόμη και μετά το τέλος των έκτακτων μέτρων. Οι μόνοι που θα συνεχίσουν να το απολαμβάνουν χωρίς να τους νοιάζει καθόλου είναι τα ζώα, όπως αυτά τα πάντα στο Χονγκ Κονγκ:

Εκτός αν αρχίσουμε να φτιάχνουμε χειροποίητα προφυλακτικά ξανά όπως στο Μεσαίωνα:

 

Best of internet