Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ ξέσπασε και πυρκαγιά στο Τσερνόμπιλ, για να είναι πλήρες το τέλος του κόσμου

Τι άλλο χρειάζεται μετά από μία παγκόσμια οικονομική κρίση και μία πανδημία; Μα φυσικά λίγη ραδιενέργεια


THE NEWSROOM · 6 Απριλίου 2020

Αυτό που πιστεύαμε όλοι ήταν ότι μία πανδημία μαζί με επερχόμενη παγκόσμια ύφεση 10 χρόνια μετά την προηγούμενη και λίγους μήνες μετά από απειλή πολέμου ΗΠΑ – Ιράν (και με απειλή νέου πολέμου ΗΠΑ – Κίνα στα σκαριά) είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να μας σερβίρει το σύμπαν. Δεν είναι και λίγο σαν all-inclusive πακέτο, έτσι δεν είναι; Τουλάχιστον όσο έχει βγει εκτός μόδας το πυρηνικό ολοκαύτωμα – ή μπορεί και να μην έχει βγει ακόμη.

Γιατί ευτυχώς για εμάς και για αυτό, μπορεί και πολύ καλύτερα και το επιδόρπιο ήρθε πριν καν φτάσει Πάσχα: Μια πυρκαγιά ξέσπασε στο Τσερνόμπιλ και όταν λέμε Τσερνόμπιλ εννοούμε το ορίτζιναλ μέρος που στις 26 Απριλίου του 1986 έγινε το περιβόητο ατύχημα και δεν κάνουμε κανένα αστείο με την Ηλεία ή κάτι τέτοιο. Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξεκίνησε το Σάββατο μέσα στη ζώνη αποκλεισμού εμβαδού 2000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που υπάρχει γύρω από το Τσερνόμπιλ και έφτασε σε έκταση μεγαλύτερη των 1000 στρεμμάτων.

Το αποτέλεσμα ήταν η Ουκρανία να ανακοινώσει τελικά αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας (16 φορές πάνω από το κανονικό, αν έχετε την απορία). Από την άλλη, οι αρχές δήλωσαν ότι οι κοντινές κοινότητες δεν κινδυνεύουν μετά την παρέμβαση της πυροσβεστικής με δύο αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και εκατό πυροσβέστες.

Όπως είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας οικολογικής επιθεώρησης Εγκόρ Φιρσόφ:

«Υπάρχουν άσχημες ειδήσεις: η ραδιενέργεια είναι υψηλότερη από το κανονικό στο επίκεντρο της φωτιάς.»

Όπως καταλαβαίνετε, όλο αυτό δε θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστο από το Ίντερνετ, ειδικά μετά την περσινή θριαμβευτική επέλαση της σχετικής σειράς του HBO. Η ίδια η σειρά είχε ήδη προκαλέσει μία βαρβάτη γκάμα από ραδιενεργά memes, οπότε υπάρχει και μία εμπειρία.

Όπερ και εγένετο:

[Giuseppe Vieri]

Gepostet von Eleftheria Meto am Sonntag, 5. April 2020

Vaggelis Hantzis

Gepostet von Eleftheria Meto am Sonntag, 5. April 2020

Καμια ανησυχία από τη φωτιά στο Τσερνομπίλ

Gepostet von Dionisis Tsi am Montag, 6. April 2020

2020: not great, not terrible.

(πηγή)

Best of internet