Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, η Θεσσαλονίκη απειλείται (και) από αγέλες εξαγριωμένων σκυλιών

Τόσο το δάσος του Σέιχ Σου όσο και άλλα σημεία της πόλης φαίνεται πως ελέγχονται πλέον από gangs άγριων σκυλιών


THE NEWSROOM · 2 Απριλίου 2020

Δεν πρόκειται να μείνουμε μόνο στις ειρηνικές ανακαταλήψεις ανθρώπινου χώρου από άγρια (ή και όχι τόσο άγρια )ζώα τελικά. Μέχρι στιγμής είχαμε δει μόνο μη βίαιη επέκταση μαϊμούδων και κατσικών όσο οι άνθρωποι παραμένουν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους, όμως στο δάσος του Σεϊχ Σου στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι έχουμε μία τελείως διαφορετική κατάσταση.

Για την ακρίβεια έχουμε φτάσει στο σημείο οι αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας Χορτιάτη, δηλαδή αυτών που συνορεύουν με το δάσος, να καλούν τον κόσμο να μην μπει στο Σέιχ Σου όχι μόνο γιατί υπάρχει γενικά καραντίνα, αλλά γιατί κινδυνεύουν από τις επικίνδυνες αγέλες άγριων σκυλιών, στις οποίες προφανώς ανήκει πλέον το δάσος.

Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης, του δήμου Νεάπολης – Συκεών Στέλιος Γκατζές, του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη Ι. Καρτάλης και του Παύλου Μελά Α. Λαζαρίδης έβγαλαν κοινή απόφαση για το θέμα. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι κάποιοι πολίτες, οι οποίοι αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας του περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα, δέχτηκαν επίθεση από gangs σκυλιών.

Μία τέτοια περίπτωση ήταν ένας 22χρονος που έφαγε πέσιμο από εξαγριωμένα σκυλιά (λόγω του ότι έχουν μείνει ατάιστα) το απόγευμα της Κυριακής στο Κρυονέρι, με αποτέλεσμα να τον τρέχουν στο νοσοκομείο. Το Σάββατο μάλιστα κατέληξε δυστυχώς ένας 65χρονος που δέχτηκε επίσης επίθεση από άγρια σκυλιά, αλλά σε σημείο της πόλης μακριά από το Σέιχ Σου.

Όπως ανέφερε στο τοπικό voria.gr ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης:

«Έχουμε εντοπίσει εδώ και μια εβδομάδα το πρόβλημα με τις αγέλες εξαιτίας του υποσιτισμού και της κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα ζώα, με αποτέλεσμα να έχουν αγριέψει και να επιτίθενται σε περιπατητές.

Η κατάσταση είναι σοβαρή γιατί ήδη είχαμε κρούσματα επιθέσεων με αποκορύφωση την επίθεση αγέλης σε 22χρονο μέσα στο δάσος, το οποίο επισκέφθηκε παρά την απαγόρευση.»

Αντίστοιχα τοποθετήθηκε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών, Μικροέργων, Ηλεκτροφωτισμού Στέλιος Γκατζές:

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ενισχύσει τους εθελοντές και τους δώσαμε άδεια να μπορούν να ταΐζουν τα αδέσποτα κάθε μέρα, ίσως είναι και ένας από τους λόγους που δεν έχουμε επιθέσεις στην περιοχή μας.

Το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό. Ο κόσμος πρέπει να τηρεί την απαγόρευση κυκλοφορίας και να μην πηγαίνει στο δάσος, για να μην έχουμε περιστατικά επιθέσεων.»

Ότι το κλασικό (αλλά τελικά safe) περιστατικό με το ΗΣΥΧΑ ΡΕ θα επαναλαμβανόταν αλλά σε επίπεδο ολόκληρης πόλης δεν περιμέναμε ποτέ να το ζήσουμε:

 

Αν πάντως φοβάστε ότι αν είναι έτσι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη, αυτό σημαίνει ότι στα Τρίκαλα κυριαρχούν ήδη οι αρκούδες, μπορούμε να σας καθησυχάσουμε ότι τα πράγματα δεν είναι (ακόμη) έτσι. Το επιβεβαιώνει μία φωτογραφία που φέρεται να είναι από το χωριό Αγναντιά Καλαμπάκας, στην οποία μπορούμε να δούμε μία πολύ παππουδίστικη μέθοδο social distancing στην κεντρική πλατεία του χωριού:

Άξιοι, από εμάς.

 

 

Best of internet