Quantcast
THE STREAM

Θεσσαλονικείς έβγαλαν βόλτα τα ιγκουάνα τους λίγο πριν μπουν κάγκελα παντού στην παραλία

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και μερίδα των ΜΜΕ μιλάει για σκηνές Μαϊάμι, κάποιοι φέρνουν έντονες αντιρρήσεις


THE NEWSROOM · 31 Μαρτίου 2020

Όταν πριν λίγες μέρες σχολιάζαμε την ξαφνική δημοτικότητα του χόμπι που λέγεται “βόλτα με το κατοικίδιο” στη χώρα μας, το οποίο σε καμία περίπτωση δε φαίνεται να έχει κάποια έστω μακρινή συσχέτιση με τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δεν πιστεύαμε ότι θα πέφταμε μέσα ακόμη και στο παράδειγμα που χρησιμοποιήσαμε.

Με αυτό εννοούμε το παραδοσιακά δημοφιλές στην Ελλάδα κατοικίδιο που λέγεται ιγκουάνα, το οποίο και μνημονεύεται στην παρακάτω δημοσίευσή μας στο Instagram:

View this post on Instagram

Μην αρνείσαι το αρνί σου

A post shared by Luben (@luben.tv) on

Κι όμως αγαπητές φίλες και φίλοι, η Θεσσαλονίκη το έκανε πράξη. Δύο κάτοικοι της πόλης πήραν χτες το απόγευμα τα ιγκουάνα τους και τα έβγαλαν βόλτα. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν τα πολύ όμορφα αυτά ερπετά φοράνε λουράκι, η απάντηση είναι αρνητική: Οι δύο υπερήφανοι ιδιοκτήτες βγήκαν έξω με τις δύο σαύρες γαντζωμένες πάνω τους τιμώντας τα aesthetics της αγαπημένης μας σειράς παιχνιδιών που λέγεται Fallout και η πόλη τους θαύμασε.

Δείτε το βίντεο:

Η συγκεκριμένη εξωτική είδηση έρχεται να δεθεί με το θέμα που έχει προκύψει με την παραλία της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον αν πιστέψουμε τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ο δήμαρχος κατέθεσε αίτημα για κλείσιμο της παραλίας (από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα) στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με το επιχείρημα ότι δημιουργείται συνωστισμός.

Αυτό είναι το βίντεο που διακινείται:

Και μία εικόνα:

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Ο δήμαρχος είπε το εξής:

«Εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε θα πάμε στο “plan B” και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη νέα παραλία. Την κλείνουμε και τελείωσε.»

Πράγματι, η παραλία έκλεισε σήμερα το πρωί  με 400 σιδερένια κιγκλιδώματα και σχοινί στο κομμάτι από το άγαλμα του Βότση έως το Μέγαρο Μουσικής. Το σκηνικό μοιάζει κάπως έτσι:

Άλλοι βέβαια χαρακτηρίζουν την απόφαση ανεδαφική και υπερβολική. Ένας πολίτης προσπάθησε να το αποδείξει με ένα βίντεο που τράβηξε ο ίδιος από πρώτο πρόσωπο, όπου η κίνηση λίγο πριν τις 6 το απόγευμα φαίνεται να τηρεί τις προδιαγραφές που η ίδια η κυβέρνηση έχει θέσει, ενώ και στο βίντεο με τα ιγκουάνα δεν διακρίνεται κάτι υπερβολικό:

Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης – 30/3/2020 17:51 έως 17:57

Gepostet von Panayotis Papapostolou am Montag, 30. März 2020

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση (που δεν έχει και την θερμότερη άποψη για το ρόλο του ΕΣΥ) στο να κλείνει πράγματα έχει δείξει τον μέγιστο ζήλο, ευτυχώς που αυτό είναι το μόνο της task για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Best of internet