Quantcast
THE STREAM

Χαλκιδαίος ήρωας έφαγε πρόστιμο γιατί έστειλε 6 και πήγε για πιτόγυρα

Οι υπάρχουσες διατάξεις σχετικά με την απαγόρευση μετακινήσεων χρειάζονται οπωσδήποτε τροποποίηση


THE NEWSROOM · 30 Μαρτίου 2020

Ήταν αναπόφευκτο ότι η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας θα συγκρούονταν γρήγορα με τις κοινωνικές μας ανάγκες. Αυτό που δεν είχαμε προβλέψει είναι το ποιες θα είναι οι πιο επιτακτικές από αυτές τις ανάγκες: Σύμφωνα με τοπικό μέσο eviazoom, ένα περιστατικό από τη Χαλκίδα το Σάββατο 28/3, δηλαδή στην 7η ημέρα της καραντίνας, αλλάζει τελείως τα δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα, ο έλεγχος των αστυνομικών στον πελάτη μίας τοπικής σουβλακερί έδειξε ότι δεν είχε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που περιστρέφονται γύρω από το 13033. Το ενδιαφέρον εδώ δεν είναι ότι ο πελάτης του σουβλατζίδικου, ο οποίος ελέγχθηκε την ώρα που έτρωγε, με τη σακούλα των πιτόγυρων ανά χείρας, δεν είχε ταυτότητα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι είχε στείλει μήνυμα με τον αριθμό 6, δηλαδή για σωματική άσκηση. Παρότι προσπάθησε να δικαιολογηθεί ότι έκανε λάθος στον αριθμό που έστειλε, οι αστυνομικοί του έριξαν το προβλεπόμενο πρόστιμο των 150 ευρώ, το οποίο σημαίνει ότι τα σουβλάκια που έφαγε είναι πιθανώς τα ακριβότερα της νέας ελληνικής ιστορίας. Υπάρχουν πάντως κενά στο σύστημα 1-6, όπως απέδειξε η περίπτωση ενός ντουέτου στη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη επειδή δε μπορούσε να δηλώσει την εργασία για την οποία βγαίνει έξω, δηλαδή την κλοπή καλωδίων από μία κολόνα της ΔΕΗ.

Πάντως άμα κατοχυρωθεί το “πάω για πιτόγυρα” ως αποδεκτή μορφή σωματικής άσκησης, η Ελλάδα θα έχει τη μεγαλύτερη αναλογία αθλητών στον παγκόσμιο πληθυσμό.

Best of internet