Quantcast
THE STREAM

«Στείλτε 6 στο 13033 κι ελάτε να κοινωνήσετε» συνιστά ο Μητροπολίτης Κέρκυρας

Ο Μητροπολίτης της Κέρκυρας κατάφερε να προσαρμόσει άψογα στις νέες συνθήκες το ορθόδοξο αντάρτικό του


THE NEWSROOM · 27 Μαρτίου 2020

Ή προσαρμόζεσαι στις νέες συνθήκες, ή χάνεις. Αυτό ισχύει για όλους αυτές τις μέρες, αλλά πιο πολύ ισχύει για τους μητροπολίτες που παρέμειναν πιστοί και δεν υπάκουσαν στις προδοτικές εντολές από τα κεντρικά στην Αθήνα.

Κάποιοι προτίμησαν την συμβατική ανυπακοή: Είτε απλώς λειτούργησαν παράνομα, είτε έκαναν την εκκλησία τους στην Ηλιούπολη νέο Κούγκι. Οι μέθοδοι αυτές είναι όμως καταδικασμένες στην αποτυχία, όπως φάνηκε. Χρειάζεται κάτι άλλο και τη λύση δίνουν ο μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος και η φόρμα που έδωσε η κυβέρνηση μέσω της οποίας δηλώνουμε για ποιο λόγο βγαίνουμε από το σπίτι μας.

Το σχέδιο του ο μητροπολίτης το ανακοίνωσε στους πιστούς από τον Άμβωνα σε δοξολογία για τον Ευαγγελισμό, η οποία σύμφωνα με τοπικό μέσο μεταδόθηκε ζωντανά τόσο από την τηλεόραση (Corfu TV) όσο και από το ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ. Κερκύρας και Παξών. Εκεί μεταξύ άλλων είπε ότι μας απειλεί μία παγκόσμια δικτατορία:

«Γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς και ότι αυτό συντελείται και στην πατρίδα μας.»

Το βασικό όμως είναι ότι ο εφευρετικός ιερέας πρότεινε στους πιστούς να δηλώνουν ότι θα βγουν για σωματική άσκηση αλλά μετά να έρχονται στην εκκλησία και να κοινωνούν:

«Μπορεί ο τελευταίος νόμος που βγήκε, να έχει μέσα τρόπους με τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν την προσωπική τους άσκηση, ακόμα και τα σκυλάκια τους να έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε μια απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην εκκλησία για να κοινωνήσουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας.

Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχεστε για τη σωματική σας άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα. Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας. Μπορεί μεν να μας λένε ‘’μην πανικοβάλλεστε’’ αλλά αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι να πανικοβάλλουν τους ανθρώπους μας.»

Δείτε το βίντεο:

Επίσης, ο μητροπολίτης έδωσε υποσχέσεις – φωτιά για το Πάσχα, τονίζοντας ότι οι πιστοί δε θα αντέξουν χωρίς την εκκλησία τους:

«Εύχομαι και προσεύχομαι στο Θεό να εκλείψουν όλα τούτα τα μέτρα ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τη χαρά της Αναστάσεως και το Πάσχα του Κυρίου μας. Κανένας από εμάς δεν θα αντέξει να εορτάσει το Πάσχα μέσα στο σπίτι του.»

Λέτε να ζήσουμε τα πρώτα στερητικά σύνδρομα πιστών από εκκλησίας; Αυτό το 2020 είναι όλο εκπλήξεις.

Best of internet