Quantcast
THE STREAM

Μένουμε Ελλάδα: Για τριήμερο στα χωριά τους έφυγαν σήμερα κάμποσοι Αθηναίοι

Αρκετοί κάτοικοι της πρωτεύουσας άκουσαν τη συμβουλή του πρωθυπουργού ότι έχουν χρόνο μέχρι τη Δευτέρα


THE NEWSROOM · 20 Μαρτίου 2020

Μετά το αντάρτικο των Μητροπολιτών στις κυβερνητικές οδηγίες, ήρθε η ώρα των Αθηναίων (κάποιων από αυτούς, έστω) να κηρύξουν ενεργητική ανυπακοή στις κυβερνητικές οδηγίες. Μιλάμε φυσικά για τις οδηγίες του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου να μην κουβαληθούν όλοι στην εκάστοτε Kάτω Καλαβρούζα από την οποία κατάγονται:

«Θέλω να απευθύνω ένα πολύ ισχυρό κάλεσμα, μια παράκληση προς όλους: δεν πρέπει να μετακινούμαστε,πρέπει να μένουμε κυρίως μέσα στο σπίτι και ιδίως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα χωριά απ’ όπου είναι η καταγωγή του καθενός διότι εκεί επιβαρύνουμε πολλαπλά την κατάσταση.»

Κάμποσοι Αθηναίοι δεν έδειξαν να μασάνε από τέτοιες προειδοποιήσεις και ξεκίνησαν για πιο βουκολικούς προορισμούς. Σύμφωνα με τη Lifo, η κίνηση θύμιζε μία τυπική Παρασκευή και όχι κατάσταση πανδημίας, ενώ οι ουρές από φορτωμένα αυτοκίνητα ήταν εμφανείς στα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου (βοήθησαν βέβαια και τα φορτηγά), σε αντίθεση με τα τεκταινόμενα στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Με δύο λόγια, το «Μένουμε Σπίτι» έγινε «Μένουμε Ελλάδα»:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε χτες ότι αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τον περιορισμό της κυκλοφορίας, θα επιβληθεί καθολική απαγόρευση από Δευτέρα. Αυτό βέβαια φαίνεται πως διαβάστηκε με έναν δεύτερο τρόπο – ΚΑΝΤΕ ΤΡΙΗΜΕΡΟ.

Πιο ήσυχη ήταν η κατάσταση στα λιμάνια, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές ο ιδιαίτερα γλαφυρός χαρακτηρισμός «Δεκαπενταύγουστος» του Σωτήρη Τσιόδρα δεν επαναλήφθηκε σήμερα. Tα δύο πρώτα καράβια των Κυκλάδων που αναχώρησαν το πρωί είχαν συνολικά 118 άτομα: Για Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη είχε 90 άτομα και για ΣύροΤήνοΜύκονο 28.

Ο υπουργός Ναυτιλίας αποφάσισε σήμερα ότι μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν μετακινηθούν με τα καράβια από αύριο (με επίδειξη φορολογικής δήλωσης), ενώ θα επιτραπεί και σε όσους βρίσκονται ήδη εκεί να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.

Gepostet von Giwrgos Tsagko am Freitag, 20. März 2020

ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ 3ΜΕΡΟΥ.

Gepostet von Vasilis Loukos am Freitag, 20. März 2020

Best of internet