Quantcast
THE STREAM

20 ταξιδιάρες ψυχές από Βόλο έσπασαν την καραντίνα για συνέδριο διαλογισμού στην Τουρκία

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία βγήκε στην προκυμαία της Θεσσαλονίκης για να σταματήσει τις βόλτες του κόσμου


THE NEWSROOM · 18 Μαρτίου 2020

Σε μπελάδες πιθανώς να βρεθούν 20 ταξιδιάρες ψυχές από τον Βόλο, οι οποίες αποφάσισαν ότι μία φόρα ζει κανείς κι άρα ότι δεν είναι και τόσο κακή περίοδος για μία εκδρομή στην Τουρκία. Η αιτία της εκδρομής είναι μάλιστα ακόμη πιο επίκαιρη από τις επισκέψεις σε Τουρκικά ζαχαροπλαστεία ή βόλτες στον Βόσπορο: Οι 20 Βολιώτες πήγαν στην γειτονική χώρα για να συμμετάσχουν σε συνέδριο διαλογισμού.

Δυστυχώς, η ευκαιρία που είχαν να ανοίξουν τους διανοητικούς τους ορίζοντες ακυρώθηκε από την καταγγελία ενός συμπολίτη τους δικηγόρου, γιατί οι Έλληνες δεν θα σταματήσουν ποτέ να προδίδουν τους Έλληνες. Αυτός ενημέρωσε την αστυνομία και στη συνέχεια έγινε επαφή με πρακτορεία στην Τουρκία, επειδή το πρακτορείο που πήγε τους Βολιώτες δεν σήκωνε το τηλέφωνο. Σύμφωνα με τη Θεσσαλία, το story έχει επιβεβαιώσει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

To θεματάκι που μπήκε είναι προφανώς ότι οι επιβάτες, οι οποίοι σε κάποιο χρονικό σημείο κατάλαβαν ότι κάτι στράβωσε και γύρισαν εσπευσμένα πίσω, έπρεπε να μπουν σε καραντίνα. Τελικά και μετά από κάμποσο τρέξιμο, βρέθηκαν  και ενημερώθηκαν τηλεφωνικά. Σε κάθε περίπτωση, η κ. Κολυνδρίνη έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον ΕΟΔΥ, με κοινοποίηση και στην Εισαγγελία Βόλου όπου ζητά να ελεγχθούν εξονυχιστικά, καθώς μαζί τους ήταν και 30 Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Παρά τις καθημερινές συστάσεις της Κυβέρνησης και παρά τα αυστηρά μέτρα πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού της χώρας μας, από την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες συνανθρώπων μας που παραβαίνουν επί της ουσίας τα όσα μέτρα έχετε εξαγγείλει.

Πενήντα άτομα-τριάντα από Θεσσαλονίκη και είκοσι από το Βόλο-βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία συμμετέχοντας σε οργανωμένη εκδρομή του τουριστικού πρακτορείου και επιστρέφουν σήμερα, Τρίτη 17-3-2020.

Με ορατό τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, από τους συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη εκδρομή, παρακαλώ όπως προχωρήσετε κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, σε ενδελεχή και αυστηρό έλεγχο (ίσως να εξετάσετε και το ενδεχόμενο καραντίνας) με ότι αυτό συνεπάγεται, με στόχο την περιφρούρηση της υγείας όλων μας.»

Κι αφού αναφέρθηκε η Θεσσαλονίκη, αξίζει να σημειωθεί ότι η χτεσινή χαρά Θεού στην παραλία διακόπηκε με διαταγή της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί ανεβοκατέβαιναν στην πλαζ με μηχανές και αυτοκίνητα για να χαλάσουν τη βόλτα του κόσμου:

Ο δε σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, είπε ότι αυτά είναι ΘΛΙΨΙΣ:

«Παρατηρήθηκε το θλιβερό θα πω φαινόμενο και χθες και την προηγούμενη εβδομάδα οι Θεσσαλονικείς, επειδή είδαν καλό καιρό, να κατεβαίνουν όλοι στην παραλία της Θεσσαλονίκης, το παραλιακό μέτωπο, και να συνωστίζονται. Αυτό αντίκειται στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για να προστατευτούμε όλοι μας, και το τονίζω, όλοι μας, από την πανδημία του κορωνοϊού.»

Ακόμα και στις περιπτώσεις που ο κόσμος συμμορφώνεται όμως, βρίσκοντας μάλιστα και τρόπους για να περάσει την ώρα του, πάλι βρίσκει την ΕΛΑΣ στα πόδια του. Αυτό ακριβώς έγινε στην Κάλυμνο, όπου ένας 46χρονος συνελήφθη για 4 δεντράκια κάνναβης που είχε στο σπίτι του.  Ούτε η κηπουρική δεν επιτρέπεται πλέον στις μέρες μας.

Όπως αναφέρει το αστυνομικό δελτίο, σύμφωνα με τοπικό μέσο:

«Τη Δευτέρα 16-03-2020 το πρωί συνελήφθη στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, 46χρονος ημεδαπός, γιατί στο πλαίσιο έρευνας που έγινε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε σε αύλειο χώρο -4- δενδρύλλια κάνναβης σε φάση ανάπτυξης,τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.»

Ο άνθρωπος προσπαθούσε να φτιάξει τη μικρή Τζαμάικα και δεν τον άφησαν.

Best of internet