Quantcast
THE STREAM

Κυπριακό site παίζει άρθρο Κουλουριού για ελληνική πρωτιά στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Πρωταγωνίστρια της σπουδαίας αυτής ανακάλυψης φυσικά και είναι η γνώστη μας από παλιά «Ελληνίδα της NΑSA» Ελένη Αντωνιάδου


THE NEWSROOM · 12 Μαρτίου 2020

Απίστευτη αγάπη δείχνει τώρα τελευταία η Κύπρος προς το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο που λέγεται «Κουλούρι». Μετά την εκπομπή στο κανάλι Σίγμα που μετέφερε στο νησί του Αλωνεύτη την είδηση ότι ένας ρεπόρτερ του Vice ετοιμάζεται να γίνει εθελοντικά φορέας του κορωνοϊού, ένα Κυπριακό website ανέλαβε την αναμετάδοση μία είδησης που κάνει από χτες εθνικά περήφανους τους απανταχού Έλληνες.

Πιο συγκεκριμένα και όπως μάθαμε από το Μετανοείτε και μετανοήσαμε, το starnews.com.cy (1, 2) ασχολήθηκε με το λαμπρό επίτευγμα της ήδη διάσημης από την καριέρα της στην NASA Ελένης Αντωνιάδου. Η 32χρονη αστρομαχητής και πρασινοφρουρός πέτυχε προχτές κάτι ακόμη πιο ξεχωριστό, σύμφωνα με το Κουλούρι: Ανακάλυψε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Σε περίπτωση που δεν το μάθατε, η Ελλάδα μας (πάλι) έσωσε τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το Kουλούρι στο ρεπορτάζ του:

«Σπουδαία νέα σήμερα και μια τεράστια νίκη της ανθρωπότητας ενάντια στον κορωναϊό, έρχεται να σηματοδοτήσει η ανακοίνωση της ανακάλυψης εμβολίου κατά του κορωναϊού, από την γνωστή Ελληνίδα επιστήμονα Ελένη Αντωνιάδου. Ποια όμως είναι αλήθεια η 32χρονη σύγχρονη Ντα-Βίντσι;

Μέσα στον ανδροκρατούμενο κόσμο της επιστήμης, μία νέα Ελληνίδα κάνει τη θητεία της στο ερευνητικό κομμάτι της ιατρικής, ασχολείται με την βιοτεχνολογία και φιλοδοξεί σύντομα, οι άνθρωποι να μην παθαίνουν την ίωση του κοροναϊού.

Δε χρειάζεται να ανήκεις στον επιστημονικό κλάδο για να γνωρίζεις το ποια είναι η Ελένη Αντωνιάδου. Μπορεί να είναι μόλις 32 ετών, αλλά έχει καταφέρει ήδη να κάνει την διαφορά στον τομέα της Ιατρικής, να εργαστεί στη NASA, να μπει στην λίστα του Forbes «των 30 κάτω των 30» στον τομέα της Υγείας και να ιδρύσει την start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές», και να γίνει κούκλα-πρότυπο για κορίτσια ανά τον κόσμο. Με λίγα λόγια, κατάφερε να ξεχωρίσει με την εξαιρετική δουλειά και το ταλέντο της σε όλον τον κόσμο, κάνοντας την Ελλάδα για μία ακόμα φορά περήφανη.»

Το Starnews μετέφερε αυτούσιο το άρθρο του Κουλουριού, προφανώς από σεβασμό στο έργο του:

Το Κουλούρι έχει πολύ υλικό πάντως το οποίο μάλιστα αφορά έντονα την Κύπρο, τώρα που το starnews έκανε την αρχή:

Best of internet