Quantcast
THE STREAM

21 Έλληνες προσκυνητές έφεραν την ευλογία του κορωνοϊού στην Ηλεία από τους Άγιους Τόπους

Την 8η πληγή του Φαραώ φαίνεται πως έφερε από το Ισραήλ αντί για Άγιο Φως το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γκρουπ


THE NEWSROOM · 5 Μαρτίου 2020

Με μία ειδικού τύπου ευλογία φαίνεται πως επέστρεψαν μερικοί συμπολίτες μας από τους Αγίους Τόπους όπου είχαν πάει εκδρομή. Τα κρούσματα του κορωνοϊού έγιναν ξαφνικά 21 περισσότερα (και έφτασαν συνολικά τα 31 σε όλη τη χώρα), λόγω ενός γκρουπ ταξιδιωτών που είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Οι 21 νέες προσθήκες στο βιογραφικό του κορωνοϊού στη χώρα ανακοινώθηκαν κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Όπως είπε, το σημαντικό είναι να παρθούν μέτρα προστασίας (μεταξύ άλλων και παραμονή στο σπίτι) στις περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας όπου επέστρεψαν οι προσκυνητές μετά τους Άγιους Τόπους.

Τόνισε δε και τα εξής:

«Σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου έχουν καταγραφεί 96.000 κρούσματα. Στην πραγματικότητα είναι εκατοντάδες χιλιάδες παραπάνω. Η καταγραφή εξαρτάται από τη δυνατότητα ανίχνευσης.

Για τους κατοίκους των Αγίων Τόπων της Δυτικής Ελλάδας, είχε να πει τα εξής:

«Τα καθ’ υπερβολή μέτρα που ανακοινώθηκαν σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο έχουν στόχο να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου σε αυτές τις κοινότητες.

Nα τους πούμε με διαφάνεια ότι στην συντριπτική πλειοψηφία είναι ήπια. Δεν χρειάζεται κανείς πανικός. Ιατρική βοήθεια αναζητούν όσοι εχουν τα σοβαρά περιστατικά της νόσου. Άνθρωποι που θα έχουν ήπια συμπτώματα θα παραμένουν σε παρακολούθηση στο σπίτι σε συνεννόηση με τον γιατρό τους.»

Το κενό στον εντοπισμό τους προέκυψε με σχεδόν θαυματουργό τρόπο, παρότι ο κ. Τσιόδρας ζήτησε από το κοινό να μην πηγαίνει σε εκκλησίες. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα γύρισε από το Ισραήλ στις 27 Φεβρουαρίου, όταν θεωρούνταν ότι δεν υπάρχουν ακόμη κρούσματα στη χώρα.

 

Δείτε το βίντεο:

Η Αμαλιάδα πάντως φαίνεται να έχει ήδη μετατραπεί σε πόλη φάντασμα, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες των τοπικών μέσων:

Ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι απολυμάνσεις στα σχολεία:

 Πύργος όπως Γουχάν (και βάλε), θα έλεγε κανείς.

Best of internet