THE STREAM

Εντωμεταξύ, οι ξενοδόχοι στον Έβρο γκρινιάζουν ότι οι αστυνομικοί δε θα μείνουν στα ξενοδοχεία τους

Επιστολή διαμαρτυρίας για την επιλογή πλωτού ξενοδοχείου για τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ έστειλε ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης


THE NEWSROOM · 3 Μαρτίου 2020

Τα παράπονα τους για την επιλογή που πάρθηκε σχετικά με την προσωρινή στέγαση των πολλών εκτός έδρας αστυνομικών (και στρατιωτικών) στην περιοχή τους λόγω των γεγονότων στα σύνορα εξέφρασαν οι ξενοδόχοι της Θράκης. Όπως φαίνεται, οι ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων, του στρατού και της ΕΛΑΣ τελικά επέλεξαν μία πλωτή λύση για τα στελέχη τους: Ένα πλοίο Superfast με 198 καμπίνες και  χωρητικότητα 1.800 επιβατών έχει δέσει από το πρωί της Τρίτης 3/3 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Το πλωτό ξενοδοχείο φαίνεται πως επιλέχθηκε λόγω της υψηλής πληρότητας που είχαν τα ξενοδοχεία των νομών Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Όπως και να’χει, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης αντέδρασε σε αυτή την κατάσταση και έβγαλε σχετική ανακοίνωση μέσω του προέδρου του Δ.Σ. του, Απόστολου Παλακίδη.

Σε αυτή καλούν την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί τη λύση του πλωτού ξενοδοχείου τώρα που η πληρότητα έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα και τονίζουν ότι έχουν καλύτερες υποδομές. Προτείνουν επίσης να εξαντληθούν πρώτα τα διαθέσιμα δωμάτια στα ξενοδοχεία πριν αρχίσουν να γεμίζουν οι καμπίνες του καραβιού.

Σημειώνουν ότι είναι και θέμα φιλότιμου, καθώς «με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα στους ξενοδόχους της Θράκης & στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια και στην ολοκληρωμένη φιλοξενία και φροντίδα των φρουρών των συνόρων μας». Σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία και τοπικά μέσα, η συμβολή των ξενοδόχων στην εθνική προσπάθεια θα γίνει με το αζημίωτο, τουτέστιν με οικονομική ανταμοιβή:

Οι ξενοδόχοι της #Θράκης θέλουν να βοηθήσουν με το αζημίωτο και δεν τους αφήνουν.Με επιστολή τους στους αρμόδιους…

Gepostet von Evrospress am Montag, 2. März 2020

H επιστολή στάλθηκε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη Μ., στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο Ν., στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Ι., στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Φλώρο Κ., στον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Λαλούση Χ. και στο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Καραμαλάκη Μ.Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Αξιότιμε Αρχηγέ Ελληνικής Αστυνομίας,

Η περιοχή του Ν. Έβρου, αλλά και της Θράκης βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού!

Η γιγαντιαία επιχείρηση των Σωμάτων Ασφάλειας και του Ελληνικού Στρατού για την προστασία  των συνόρων της Πατρίδας μας και την αποτροπή της παραβίασης αυτών αποδίδει καρπούς.

Η παρουσία των στελεχών Σωμάτων Ασφάλειας που καταφθάνουν από όλα τα μέρη της Ελλάδας δημιουργεί υψηλές απαιτήσεις σε αριθμό δωματίων για την διαμονή τους & εξασφάλιση λοιπών χώρων πολλαπλής εξυπηρέτησης.

Τα ξενοδοχεία του Έβρου & της Θράκης διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές καθώς και το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό που απαιτούνται για την ασφαλή, ολοκληρωμένη & αξιοπρεπή διαμονή των στελεχών των Σωμάτων Ασφάλειας και του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή μας.

Ωστόσο στις 1/2/2020 έγινε γνωστό ότι για την κάλυψη των αναγκών διαμονής, προσκλήθηκε & έχει καταπλεύσει ήδη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολη  ένα κρουαζιερόπλοιο με δυναμικότητα 198 δωματίων/καμπινών.

Παράλληλα αποσύρθηκε το ενδιαφέρον που είχε καταγραφεί στα ξενοδοχεία της περιοχής για διαμονή αστυνομικών και λοιπών άλλων στελεχών του Ελληνικού Κράτους.

Το γεγονός αυτό έχει εγείρει την έντονη δυσαρέσκεια με ανάλογες & εύλογες αντιδράσεις από την πλευρά των ξενοδόχων της περιοχής, τα οποία αποκλείονται από μια προσφορά στο πλαίσιο μιας σημαντικής  εθνικής προσπάθειας.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πράγματι δημιούργησε χαμηλές διαθεσιμότητες στα ξενοδοχεία & λοιπά καταλύματα της περιοχής.

Ωστόσο το δεδομένο αυτό έχει αλλάξει από σήμερα 2/2/2020 και πλέον τα καταλύματα της περιοχής μπορούν να διαθέσουν δωμάτια για την φιλοξενία των προαναφερομένων στελεχών.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής διαθέτουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες φιλοξενίας, υποδομές για την ασφαλή στάθμευση των οχημάτων των Σ.Α. & υπηρεσίες σίτισης που μπορούν να προσφερθούν για την ανάπαυση των στελεχών που δίνουν τον αγώνα για την προστασία των συνόρων μας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προτείνουμε την διαμονή των ως άνω στελεχών στα διαθέσιμα δωμάτια των ξενοδοχειακών μονάδων του Έβρου & της Θράκης και την ενεργοποίηση της εναλλακτικής λύσης του κρουαζιερόπλοιου μόνο εφόσον εξαντληθούν οι διαθέσιμες κλίνες.

Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα στους ξενοδόχους της Θράκης & στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια και στην ολοκληρωμένη φιλοξενία και φροντίδα των φρουρών των συνόρων μας.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας.

Για τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης

Απόστολος Παλακίδης

Πρόεδρος Δ.Σ.»

Σύμφωνα μάλιστα με νεότερη δήλωση του προέδρου του Δ.Σ., η προσευχή του εισακούστηκε. Όπως αναφέρει δημοσίευμα τοπικού μέσου, έγιναν ήδη κάποιες κρατήσεις, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να μένουν σε πάνω από 20 ξενοδοχεία της Θράκης.

Όπως είπε σε άλλη δήλωσή του ο κ. Παλακίδης:

«[Είναι] μία παράξενη και πρωτόγνωρη στιγμή, από τη μία το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας κι από την άλλη οι αστυνομικοί.»

Κυριολεκτικά λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο.

 

Best of internet