Quantcast
THE STREAM

Για παράνομη κατοχή αποξηραμένου σκατού ανέκρινε η ομάδα ΔΙΑΣ νεαρό στο Βόλο

Μία πολύ κοντινή ματιά στις ερευνητικές μεθόδους της ΕΛΑΣ μας φέρνει ένα γεγονός που συνέβη σε πάρκο του Βόλου


THE NEWSROOM · 26 Φεβρουαρίου 2020

Το σπάνιο προνόμιο να βιώσει από πρώτο χέρι τις πιο προχωρημένες ερευνητικές και ανακριτικές μεθόδους της Ελληνικής Αστυνομίας είχε ένας νεαρός σε πάρκο του Βόλου. Η εμπειρία του παρουσιάζει μάλιστα τόσο ενδιαφέρον για κάθε φίλο της ΕΛΑΣ εκεί έξω, που η ομάδα του Luben επικοινώνησε μαζί του για να την μεταδώσει με την κάθε συγκλονιστική λεπτομέρεια της.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη 1.30 το μεσημέρι της Δευτέρας την τοποθεσία Πεζούλια, όπου ο ήρωας της ιστορίας μας πήγε να πιει τον καφέ τους. Ένα περίπου λεπτό αφότου βρέθηκε εκεί, σταμάτησαν σε απόσταση 3 μέτρων από αυτόν 4 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι περισσότεροι αστυνομικοί ασχολήθηκαν με μία παρέα που καθόταν κοντά του, όμως ένας τον πλησίασε και άρχισε να τον ρωτάει τι δουλειά κάνεις και αν έχει σχέση με παράνομες ουσίες.

Ο νεαρός του εξήγησε ότι έχει μαγαζί με ηχητικά και στήνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις, ενώ του έδωσε και την ταυτότητά του. Ο Κέρβερος της ΕΛΑΣ όμως δεν μάσησε τόσο εύκολα: Τον σήκωσε και έκανε εκτενή έλεγχο στις τσέπες των ρούχων του, ενώ στη συνέχεια ήρθε η ώρα του πραγματικού highlight.

Αφού εξάντλησε λοιπόν τις τσέπες του νεαρού, ένας από τους αστυνομικούς άρχισε να σκαλίζει με ένα ξύλο τα χόρτα πίσω από τον ύποπτο. Εκεί κρυβόταν το εύρημα του: Ένα μικρό σκατό, το οποίο σήκωσε από το έδαφος με το κατάλληλο σκεύος, δηλαδή ένα καπάκι μπύρας. Αμέσως μετά, φώναξε τον συνάδελφό του για να συσκεφθούν σχετικά με τη φύση της μικρής κουράδας.

Ο διάλογος ήταν ο εξής:

– Ρε συ, τέτοιο δεν είναι αυτό;

– Ναι ρε, τέτοιο είναι, μαύρο αποξηραμένο.

Η απάντηση του νεαρού αφού το κοίταξε ήταν έντονα συναφής με την φύση του υλικού:

«Δεν ξέρω τι σκατά είναι αυτό, αλλά δικό μου δεν είναι.»

Η εμπειρία του αστυνομικού τον οδήγησε να απαντήσει ειρωνικά «θα δούμε» και να διοργανώσει (μαζί την ταυτότητα του νεαρού) μία πρόχειρη ομάδα εργασίας με όλους του τους συναδέλφους. Μετά από σύσκεψη 5-10 λεπτών, το πόρισμα ήταν αρνητικό: Οι αστυνομικοί μεγαλόψυχα άφησαν τον νεαρό άνδρα να φύγει, αναμφίβολα σκεπτόμενοι ότι η εμπειρία του αυτή θα τον κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Αυτό ήταν το παράνομο υλικό που βρέθηκε, αν έχετε την απορία:

Αυτή ήταν η δημοσίευση στο Facebook:

Οι ΔΙΑΣ του Βόλου μόλις πήγαν να μου χρεώσουν μια ξεραμένη κουράδα που βρήκαν από πίσω μου στο γρασίδι για μαύρο. @ Πεζούλια

Gepostet von Christos Karanikas am Montag, 24. Februar 2020

Πολλοί χρήστες έσπευσαν να σχολιάσουν το ζήτημα:

Το ζήτημα πάντως είναι σοβαρό, καλό θα ήταν να το αναλάβει κάποιος.

Best of internet