Quantcast
THE STREAM

Ο Γιάννης Καλλιάνος που κοιτά Γιάννη Καλλιάνο που κοιτά Γιάννη Καλλιάνο είναι το μετεωρολογικό Black Mirror

Πολλά πολλαπλά προφίλ έχουν δει τα μάτια μας, αλλά αυτό είναι Λεγεώνα


THE NEWSROOM · 25 Φεβρουαρίου 2020

Μία υπέροχη ιδέα για το εξώφυλλο κάποιας πιθανής επανέκδοσης του «Ομοιώματα και Προσομοίωση» του Ζαν Μποντριγιάρ ή για την αφίσα της ελληνικής διασκευής του Ghost In The Shell μας χάρισε πριν λίγες μέρες ο νεόκοπος βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος. Ο γνωστός μετεωρολόγος κατάφερε με μία φωτογράφηση στο βουλευτικό του γραφείο να πετύχει τόσους βαθμούς Inception που ακόμη και ο άρχοντας των πολλαπλών προφίλ Γιάννης Λοβέρδος θα ζηλέψει.

Ξεκινώντας, έχουμε την εξής εισαγωγή: «Ο Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ είναι με τον Γιάννης ΚαλλιάνοςΓ και 2 ακόμη». Όπως μπορεί να μαντέψατε, οι υπόλοιποι δύο είναι επίσης simulacra του Γιάννη Καλλιάνου. Αυτό από μόνο του είναι πολύ συνηθισμένο στην εποχή των social media και μας το έχει διδάξει εδώ και χρόνια πολύ έντεχνα ο Χάρης ο Βαρθακούρης:

Και πιο πρόσφατα ο επίσης βουλευτής της ΝΔ και γίγαντας της ενημέρωσης, Γιάννης Λοβέρδος:

Καλημέρα, και μη ξεχνιόμαστε

Gepostet von Luben am Samstag, 12. Januar 2019

Το ενδιαφέρον εδώ είναι το ίδιο το περιεχόμενο της φωτογραφίας. Εκεί βλέπουμε τον Γιάννη Καλλιάνο να παρακολουθεί απορροφημένος τον Γιάννη Καλλιάνο στην τηλεόραση, ενώ ένας τρίτος Γιάννης Καλλιάνος τους παρατηρεί με άγρυπνο βλέμμα από τον τοίχο. Το σκηνικό συμπληρώνεται από μία σημαία της ΕΕ, κάτι εικόνες της Ορθοδοξίας μας και ένα mousepad τόσο περσικό που θα το ζήλευε και η Δέσποινα Μοιραράκη:

Μικρό διάλειμμα από τη μελέτη ενός νομοσχεδίου στο πολιτικό μου γραφείο… για να παρακολουθήσω το δελτίο καιρού των Αγροτών στο MEGA

Gepostet von Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ am Mittwoch, 19. Februar 2020

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η συμμετρία της εικόνας. Κάτω από την επιφάνεια του κόσμου των ομοιωμάτων, κρύβεται η αλήθεια:

Perfection

Gepostet von Giwrgos Tsagko am Dienstag, 25. Februar 2020

Συμπληρώνουμε με μία αποκλειστική φωτογραφία του γαλάζιου βουλευτή στο φετινό Καρναβάλι:

 

Best of internet