Quantcast
THE STREAM

Αμερικανός πετά με αυτοσχέδια ρουκέτα για να μάθει αν η Γη είναι επίπεδη, σκοτώνεται

Ο 64χρονος Μάικ Χιουζ έπεσε ηρωικά πολεμώντας να αποδείξει ότι ο πλανήτης μας δεν είναι στρογγυλός


THE NEWSROOM · 24 Φεβρουαρίου 2020

Τον δικό τους μάρτυρα μπορούν από χτες να τιμούν οι απανταχού υποστηρικτές της Επίπεδης Γης, οι οποίοι έχουν ως γνωστόν και ένα υπερήφανο και μαχητικό ελληνικό παράρτημα. Ο νέος τους ήρωας είναι ο “ΤρελόςΜάικ Χιουζ από τις ΗΠΑ, ο οποίος (κυριολεκτικά) έπεσε μαχόμενος για χάρη της επιστήμης (έστω της δικιάς του εκδοχής της επιστήμης) και της διαστημικής εξερεύνησης.

Γιατί όλοι οι οπαδοί της Επίπεδης Γης πιστεύουν ότι ο πλανήτης μας έχει σχήμα πιάτου, όμως ελάχιστοι μπαίνουν στον κόπο να το αποδείξουν. Ο 64χρονος Αμερικανός όμως αποφάσισε να κάνει την αλήθεια να λάμψει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο: Απογειώθηκε λοιπόν με τη χρήση ενός πυραύλου, ώστε να μπορέσει να το τσεκάρει με τα ίδια του τα μάτια. Τον πύραυλο τον έφτιαξε ο ίδιος μαζί με τον συνεργάτη του Waldo Stakes, ενώ το όλο πρότζεκτ κόστισε 18 χιλιάδες δολάρια.

Για να είμαστε δίκαιοι, ο Γιούρι Γκαγκάριν των επιπεδιστών κατάφερε να φτάσει σε 1525 μέτρα ύψος πριν η homemade ρουκέτα του επιστρέψει πίσω στη Γη που την γέννησε (πιο συγκεκριμένα, στο Μπάρστοου της Καλιφόρνια). Η ίδια η εκτόξευση καταγράφηκε με σκοπό να προβληθεί σε μια νέα σειρά για ερασιτέχνες κατασκευαστές αυτοσχέδιων πυραύλων των ΗΠΑ , ένα show που εμείς σίγουρα θα βλέπαμε. Δυστυχώς, ο θάνατος του Χιουζ μάλλον θα αποτρέψει άφθονους επίδοξους πυραυλοποιούς από το να κάνουν πράξη το όνειρό τους – μπορεί και όχι, βέβαια.

Δείτε το βίντεο με την τραγική τελευταία πτήση του Μάικ Χιουζ:

Το δίκτυο Science Channel δήλωσε τα εξής:

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τους φίλους και την οικογένειά του. Ήταν πάντα το όνειρό του να πραγματοποιήσει αυτή την εκτόξευση και το Science Channel ήταν εκεί για να παρουσιάσει το χρονικό του ταξιδιού του.»

Στο παρελθόν ο Χιουζ είχε προσπαθήσει ξανά να πετάξει με τη χρήση αυτοσχέδιας ρουκέτας. Η προηγούμενη του προσπάθεια απέτυχε με πολύ λιγότερο δραματικό τρόπο: Η ρουκέτα προβλέψιμα έπεσε στη Γη μετά από ένα ταβάνι 571 μέτρων, όμως το αλεξίπτωτο έσωσε τη ζωή του Αμερικανού, με αποτέλεσμα να τη σκαπουλάρει με απλές μελανιές.

Δείτε το βίντεο:

Μακάρι να είχε προλάβει πριν ανέβει στην ρουκέτα να δει τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά.

Best of internet