Quantcast
THE STREAM

Απόπειρα δολοφονίας του Γιώργου Παπανδρέου διέπραξε ύπουλη καρέκλα της Βουλής

Έχουμε φτάσει στο σημείο που ούτε ο χώρος της Βουλής δεν είναι ασφαλής τοποθεσία για έναν ΓΑΠ


THE NEWSROOM · 21 Φεβρουαρίου 2020

Ραντεβού θανάτου με μία καρέκλα φαίνεται πως είχε στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Γεώργιος Παπανδρέου (για τους φίλους ΓΑΠ). Η επικίνδυνη σύγκρουση συνέβη στην αίθουσα “Π. Τσαλδάρης” όπου συνεδρίαζε η επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων, όταν η ύπουλη καρέκλα χάλασε ακριβώς την ώρα που πήγε να καθίσει πάνω της ο ΓΑΠ, με αποτέλεσμα ο μεγάλος τιμονιέρης να βουτήξει σαν μετοχή των Κλωστηρίων Ναούσης το 1999.

Ευτυχώς, η προδοτική κίνηση του επίπλου δεν πέτυχε το στόχο της, καθώς ο ΓΑΠ σηκώθηκε σώος και αβλαβής από την πτώση του. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι πριν ενάμιση χρόνο, ένας βράχος στη Σκιάθο είχε προσπαθήσει να κάνει το ίδιο με την καρέκλα.

Η δολοφονική απόπειρα της καρέκλας πιθανώς να είχε παραμείνει στο σκοτάδι, όμως ένας βουλευτής και επίλεκτος γιος του έθνους ήταν παρών και κατάφερε να μας διαφωτίσει. Αυτός είναι ο αγαπημένος μας Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος με την εκτενή του δημοσιογραφική εμπειρία έκανε κι ένα αυτοσχέδιο μεν, συγκλονιστικό δε ρεπορτάζ για το θέμα.

Όπως είπε, ξαφνικά ακούστηκε πίσω του ένα ΒΡΑΜ ΜΠΑΜ (sic) και ο ΓΑΠ βρέθηκε στο πάτωμα:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καρέκλα είχε δείξει από νωρίτερα τις προθέσεις της, όταν έριξε έναν άλλο βουλευτή κάτω. Κανένας όμως δεν ασχολήθηκε με την πρόβα της επίθεσης, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε στα προαναφερθέντα θλιβερά γεγονότα. Κάποιοι βουλευτές μάλιστα φαίνεται πως το βρήκαν αστείο όλο αυτό – όπως όλα δείχνουν, πρέπει να βγάλουμε amber alert για τον σεβασμό.

Ο ίδιος ο αρχοντικός ΓΑΠ πάντως έδειξε την πάστα του με ένα αστειάκι:

«Μη σας νοιάζει είμαι συνηθισμένος στις ηλεκτρικές καρέκλες, έχω κάτσει σε πολλές.»

Αν και το περιστατικό συνέβη Πέμπτη, η μέρα με το βεβαρημένο ιστορικό σε τέτοια σκηνικά είναι η Παρασκευή. Μια τέτοια Παρασκευή χάσαμε (μέχρι να ξανασηκωθεί από τον πάτωμα) τον Γιώργο Παπαδάκη, πάλι από μία ύπουλη καρέκλα:

Δείτε το αναλυτικό μας αφιέρωμα στο είδος:

Best of internet