Quantcast
THE STREAM

Το βίντεο με την άσκηση για τον κορωνοϊό του Νοσοκομείου Σάμου σηκώνει μεταγλώττιση στα κινέζικα

Όλα τα νοσοκομεία της χώρας είναι πανέτοιμα να αντιμετωπίσουν την φονική επιδημία, όμως το νοσοκομείο Σάμου είναι πιο έτοιμο από τα άλλα


THE NEWSROOM · 6 Φεβρουαρίου 2020

Πολλά νοσοκομεία της χώρας κάνουν αυτές τις μέρες ασκήσεις ετοιμότητας ενάντια στον κορωνοϊό (του οποίου το ορθότερο όνομα μας δίδαξε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ώστε τουλάχιστον να λέμε σωστά αυτό που θα μας ξεκάνει), με όλες τις ασκήσεις (1, 2) να πηγαίνουν φυσικά καλά. Καμία άσκηση όμως δεν πήγε τόσο καλά όσο η άσκηση ετοιμότητας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, το οποίο είναι έτοιμο να ξεπετάξει όχι μόνο τον κορωνοϊό, αλλά και τον Tyrant virus από τα Resident Evil.

Ευτυχώς για το νοσοκομείο και για μας, η διοίκηση του νοσοκομείου είχε στη διάθεση της έναν κανονικό σκηνοθέτη και την πρωτοβουλία να βγάλει την άσκηση που έγινε προς τα έξω, ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε από κοντά το θέαμα που κόβει την ανάσα. Στο lo-fi ντοκιμαντέρ από το σκηνικό που κατέγραψαν τα τοπικά μέσα, ξεχωρίζει η χαλαρότητα, η σιγουριά και η πίστη στο εγχείρημα που επιδεικνύουν όλοι οι συμμετέχοντες, όντας είναι πιο τσιλ από κάθε Ικαριώτη.

Από το αρχικό briefing του προϊσταμένου/διευθυντή μέχρι το τελικό νωχελικό περπάτημα μαζί με τον ασθενή στην αυλή του νοσοκομείου που θυμίζει ταινία του Σέρτζιο Λεόνε και την άψογη δουλειά της κάμερας στο ανέβασμα της σκάλας (φυσικά με τα πόδια για να διατηρούνται όλοι σε καλή φυσική κατάσταση), όλα είναι στη θέση τους. Για να ολοκληρωθεί η on the ground προσέγγιση του ντοκιμαντέρ, έχει ενσωματωθεί μέχρι και το λάλημα ενός κόκκορα.

Δείτε το βίντεο:

Άσκηση αντιμετώπισης κοροναϊού 2019-nCov στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου…

Gepostet von Alexis Komninos am Dienstag, 4. Februar 2020

Η άσκηση θύμισε στο κοινό άλλες επιτυχημένες ασκήσεις ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, στις οποίες είχαν την τύχη να συμμετάσχουν:

Bring it on κορωνοϊέ, δεν ξέρεις που μπλέκεις.

Best of internet