Quantcast
THE STREAM

Πάργα: Παπάς Big Brother βάζει κάμερες για να βλέπει ποιος ρίχνει λεφτά στο παγκάρι της εκκλησίας

Η υψηλή τεχνολογία βρέθηκε στο πλευρό ενός παπά που θέλει να διακρίνει ποιοι πιστοί του είναι αληθινά ευσεβείς


THE NEWSROOM · 4 Φεβρουαρίου 2020

Ένα αρκετά ελληνορθόδοξο (για την ακρίβεια, Ηπειρώτικο) επεισόδιο του Big Brother φαίνεται πως σκηνοθέτησε ένας ιερέας στο χωριό Σταυροχώρι της Πάργας. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων στο τοπικό μέσο fanaripress.gr, ο παπάς της ενορίες τοποθέτησε στα μουλωχτά δύο κάμερες στην είσοδο της εκκλησίας, έτσι ώστε να μπορεί με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας να ξέρει αν το ποίμνιό του ρίχνει κανένα φράγκο στο παγκάρι.

Κι επειδή το να τις δουν οι πιστοί και να γίνει μανούρα θα ήταν σίγουρα αμαρτία, ο παπάς τις έβαλε μέσα σε κουτιά για να μην φαίνονται. Υποπτευόμαστε ότι ο ιερέας δεν υπέβαλε σχετική γνωστοποίηση (όπως ορίζει το άρθρο 6 του ν. 2472/1997 για την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης) στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά στην Θεία Πρόνοια, από την οποία λογικά περιμένει να τον γλιτώσει από τυχόν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που μπορεί να προκύψουν.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Το ζήτημα πάντως προέκυψε από τους σίγουρα άθεους χωρικούς, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο υπεύθυνος και διαχειριστής της εκκλησίας, ενώ είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι η εκκλησία είναι ιδιωτικός χώρος ώστε να εξαιρεθεί από τον νόμο. Επίσης, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια πινακίδα που να ενημερώνει ότι ο χώρος καταγράφεται – σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου, το πρόσωπο που παρακολουθείται πρέπει να ενημερώνεται για την ταυτότητα του ατόµου ή του οργανισµού που πραγµατοποιεί την καταγραφή.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, για τις καταγγελίες έχει ενημερωθεί το αστυνομικό τμήμα του Καναλακίου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας και Ιερά Μητρόπολις Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας. Αναμένουμε εξελίξεις από την παργινή αυτή εκδοχή του Μεγάλου Αδερφού.

Εκτός φυσικά αν αποφασίσει να βιντεοσκοπεί και τις εξομολογήσεις για να προσφέρει στο Netflix ένα ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ.

 

Best of internet