Quantcast
THE STREAM

Top Gun μεταγραφή με Τομ Κρουζ από κερί έκανε μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στην Καβάλα

Όχι απλά υπάρχει τέτοιο πράγμα, αλλά έχει και κέρινο ομοίωμα της Ζωζώς Σαπουντζάκη


THE NEWSROOM · 4 Φεβρουαρίου 2020

Τρίζει ο θρόνος του μουσείου της Μαντάμ Τισό μετά την τελευταία μεταγραφή του Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Καβάλας. Μπορεί μέχρι πριν από λίγο να μην γνωρίζαμε ότι ο κ. Θοδωρής Κοκκινίδης έχει ιδρύσει κάτι τέτοιο στα Κηπιά Ελευθερούπολης, όμως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το μουσείο επεκτάθηκε με ένα ομοίωμα του Τομ Κρουζ, το οποίο θα μπει δίπλα στο ομοίωμα του Κώστα Βουτσά, στην κεντρική σάλα του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων.

Όπως είπε ο καλλιτέχνης, ο οποίος χρειάστηκε πέντε μήνες για να ολοκληρώσει τον πρωταγωνιστή των Mission Impossible, αποδεικνύοντας έτσι ότι καμιά αποστολή δεν είναι αδύνατη:

«Ένα γλυπτό για να δημιουργηθεί απαιτείται μεγάλη υπομονή, μελέτη και παρατήρηση, ιδιαιτέρα όταν δεν υπάρχει μοντέλο. Ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει, όταν ένα “πορτρέτο” έχει χαμόγελο.

Πέραν της γλυπτικής, χρειάζεται συνεργασία με ειδικούς για να ολοκληρωθεί το έργο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, για την οδοντοστοιχία προσέφερε την εργασία, τη δεξιοτεχνία και το μεράκι του ο οδοντοτεχνίτης Αντώνης Καραγιαννίδης και η συνεργάτης του Βίκυ Μαρινοπούλου. Αντιστοίχως με οξεία αντίληψη και καλαισθησία έγινε το κούρεμα και το χτένισμα από την κομμώτρια Αθηνά Παναγιωτίδου. Τους ευχαριστώ όλους που για μια ακόμη φορά συνέδραμαν σε αυτή την προσπάθεια.»

Εκτός από τον Τομ Κρουζ, το μουσείο περιέχει άλλα 29 ομοιώματα – συνολικά είναι 18 Έλληνες και 12 ξένοι και κάποια από τα πρόσωπα αυτά πόζαραν κιόλας στον Top Gun γλύπτη. Αν κάποιος κομπλεξικός δηλώσει ότι φαίνονται όλα σαν να έχουν πιει υπερβολικά πολύ καφέ, σαν χαρακτήρες της Ελευθερίας Καραδήμου ή σαν να έπαθαν πρόσφατα ηλεκτροπληξία, είναι σίγουρα κρυφός οπαδός της Μαντάμ Τισό. Έτσι έχουμε μεταξύ άλλων την J Lo:

Ωνάση:

Μαρία Κάλλας:

Τεό Ζαγοράκη:

 

Και γιατί όχι, Ζωζώ Σαπουντζάκη:

Εμείς από τη μεριά έχουμε να κάνουμε την εξής πρόταση για φυσιογνωμία σπουδαίου Έλληνα, για τον οποίο υπάρχει μάλιστα και ολόσωμη φωτογραφία ως οδηγός:

 

 

 

Best of internet