Quantcast
THE STREAM

Γιώργος Μπαμπινιώτης: «Δεν γράφεται ούτε κοροναϊός ούτε κορονοϊός ΓΤΧΣ»

Ο αγαπημένος καθηγητής Γλωσσολογίας των οπαδών του Δικεφάλου του Βορρά αποφάσισε να σταματήσει την κακοποίηση της Ελληνικής


THE NEWSROOM · 31 Ιανουαρίου 2020

Ακόμα και μπροστά στον κίνδυνο του μαζικού θανάτου, δεν θα ξεχάσουμε να μιλάμε τα Ελληνικά μας (τα οποία ως γνωστόν παραλίγο να γίνουν επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ για μία ψήφο, μπορεί και όχι). Μιλάμε προφανώς για τον θανατηφόρο κορωνοϊό που έχει πλήξει την Κίνα, ο οποίος στην Ελλάδα κατάφερε να προκαλέσει την αντίδραση όχι μόνο των λοιμωξιολόγων (και του Ίντερνετ, το οποίο as we speak ερευνά τη σύνδεση της επιδημίας με τη μπύρα Corona), αλλά και του καθηγητή Γλωσσολογίας, Γιώργου Μπαμπινιώτη.

Ο γνωστός γλωσσολόγος, όντας αισιόδοξος ότι δεν θα είμαστε όλοι εμείς οι πρωταγωνιστές ενός πιθανού 28 Μήνες Μετά, είδε και απόειδε με την κακοποίηση της ελληνικής που γίνεται στην περίπτωση της επιδημίας, καθώς πάρα πολλοί επιλέγουν το άμπαλο «κοροναϊός» ή το λιγότερο άμπαλο αλλά και πάλι λάθος «κορονοϊός» αντί για το σωστό «κορωνοϊός». Μεταξύ των βαρβάρων βρίσκεται και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με βάση τις πρόσφατες ανακοινώσεις του:

«Στην πόλη Wuhan,επαρχία Hubei, στην Κίνα, εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κοροναϊού (2019-nCoV). Οι κοροναϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κοροναϊούς.»

Έτσι, ο Μπαμπινιώτης αποφάσισε να ξεκαθαρίσει μία και καλή το ζήτημα με δημοσίευσή του στο Facebook. Όπως λέει εκεί μάλιστα, «μιλούν κινέζικα για τον ιό»:

Μιλούν…. "Κινέζικα" για τον ιό!

Gepostet von Γεώργιος Μπαμπινιώτης am Mittwoch, 29. Januar 2020

Οκ, τώρα μπορούμε να πεθάνουμε ήσυχοι ότι δεν προδώσαμε τα Ελληνικά μας για κάποια μπασταρδεμένη βαρβαρική διάλεκτο.

Best of internet