Quantcast
THE STREAM

Βελόπουλος: «Αν πέσει ο ΠΑΟΚ η Ελλάδα θα διαλυθεί σαν τη Γιουγκοσλαβία»

Μετριοπαθείς δείχνουν οι προβλέψεις του μεγάλου αναλυτή και προέδρου της Ελληνικής Λύσης


THE NEWSROOM · 28 Ιανουαρίου 2020

Όπως και με τα περίφημα χειρόγραφα του Ιησού, αν το λέει ο Κυριάκος Βελόπουλος, τότε είναι αλήθεια. Άρα, μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζεστε, γιατί ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μόλις απεύθυνε προς κάθε Έλληνα μία εξαιρετικά ανησυχητική προειδοποίηση: Ότι η υπόθεση «αποβολή ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα» (η οποία έχει ήδη προκαλέσει την αποπομπή του Τεό Ζαγοράκη από την ομάδα της ΝΔ στην Ευρωβουλή) μπορεί να προκαλέσει τη διάλυση της χώρας μας κατά τα πρότυπα της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Όπως είπε μάλιστα μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το πρωί, το ζήτημα δεν  είναι καν ομαδικό, αλλά εθνικό. Επίσης, ότι οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τις ομάδες αυτά δεν έχουν ομάδα – πως λέμε ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα; Ε, κάπως έτσι. Όπως είπε:

«Δεν με ενδιαφέρει ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο ΠΑΟΚ αλλά η Ελλάδα. Το ζήτημα είναι εθνικό. Και οι επιχειρηματίες δεν είναι ούτε με τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Είναι απλά επιχειρηματίες.»

Με τις μαλακίες τους όμως, σύμφωνα με το κατά Βελόπουλο ευαγγέλιον, μπορεί να διαλυθεί μία ολόκληρη χώρα, όπως διαλύθηκε και η χώρα που με τόσο κόπο έστησε ο Γιόζιπ Μπροζ, κατά κόσμον Τίτο. Γιατί οι μάζες έχουν των οπαδών αισθήματα και άρα μπορεί και να τα πάρουν στο κρανίο.

Αυτά είχε να πει για το θέμα ο Βελόπουλος:

«Η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε από μία κόντρα μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων της Κροατίας και της Σερβίας. Χθες αναρτήθηκε στην Τούμπα πανό που μιλούσε για διχασμό της Ελλάδας. Τι κάνετε; Πάτε και παίζετε με τις μάζες; Δεν ντρέπεστε; Αλλά εδώ δεν ντρέπεστε που κάνετε παρέα με τον Μαρινάκη. Κι εγώ είμαι οπαδός ομάδας αλλά δεν κάνω παρέα με τον Σαββίδη ή τον Αλαφούζο. Βρίζουν τώρα οι Ολυμπιακοί τους Παοκτζήδες και το αντίστροφο και πάμε να κόψουμε την Ελλάδα στα δύο.»

Ο Βελόπουλος πέρασε από δικαστηριάκι και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

 «Ο ίδιος διόρισε τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και την ίδια στιγμή λέει ότι κακώς βγήκε η απόφαση από αυτούς που ο ίδιος διόρισε. Δεν μπορεί, λέει ο υπουργός, να επιβάλλεται απόφαση υποβιβασμού όταν δεν υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση. Τι ερασιτεχνισμός είναι αυτός; Η μόνη λύση για τον κ. Αυγενάκη είναι να τον ξηλώσει ο πρωθυπουργός γιατί δημιουργεί προβλήματα.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Ζαγοράκη, κι άλλοι πολιτευτές της ΝΔ ζήτησαν ψυχραιμία και δικαιοσύνη για τον ΠΑΟΚ. Ένας από αυτούς ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας:

«Με μεγάλη θλίψη και οργή βλέπουμε για μια ακόμη φορά το πρωτάθλημα να παίζεται εκτός γηπέδου. Παρ’ όλα αυτά ελπίζω στην ορθή κρίση των αρμόδιων οργάνων.»

Και ο βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος:

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου υποστηρίζω ως ποδοσφαιρόφιλος, αλλά και ως αγαπημένη μου ομάδα τον ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα από την διοίκηση ή την ιδιοκτησία του.

Λυπάμαι πολύ για τη χθεσινή εξέλιξη, η οποία εύχομαι και πιστεύω ότι στα πλαίσια του νόμου, θα έχει αίσια κατάληξη για αυτή τη μεγάλη Ελληνική ομάδα.

Τα πρωταθλήματα πρέπει να κερδίζονται μέσα στα γήπεδα.»

Ο ίδιος βουλευτής πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι και περίεργη η γεωπολιτική κατάσταση, δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά:

«Όμως, σε μια περίοδο με μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις για τη χώρα μας, όλοι όσοι επηρεάζουμε με ενέργειες, χειρισμούς ή δηλώσεις το κοινωνικό κλίμα οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.»

Αν μάλιστα πιστεύετε ότι ο διακεκριμένος πωλητής κεραλειφών λέει φούμαρα, τότε πιθανώς να μη γνωρίζετε για το διαβόητο ματς Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ερυθρός Αστέρας στην έδρα της πρώτης το Μάιο του 1990 στο Ζάγκρεμπ. Το ματς έμεινε στην ιστορία όχι για το ποδόσφαιρο που (δεν) παίχτηκε, αλλά για τα φοβερά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, τα οποία αντανακλούσαν την ανερχόμενη εθνικιστική ένταση που τελικά διέλυσε μέσα στον επόμενο χρόνο τη Γιουγκοσλαβία και τη λίγκα στην οποία έπαιζαν οι δύο ομάδες.

Προφανώς, ο μόνος λόγος που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία και έγινε 7 διαφορετικές χώρες ήταν το συγκεκριμένο ματς. Άρα, γιατί να μη γίνει το ίδιο ακριβώς και στην Ελλάδα; Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί για Κροάτες ενάντια σε Σέρβους θα έχουμε Σερραίους ενάντια σε Καλαματιανούς, ή κάτι τέτοιο.

Κι εκεί για το ποδόσφαιρο σκοτώθηκαν δηλαδή, τι δεν καταλαβαίνετε;

Best of internet