THE STREAM

Ζουράρις: Ούτε τον εαυτό μου δε θα ψήφιζα αν με πρότεινε ο Μητσοτάκης

Πολλά κιλά μούτρα φαίνεται πως κρατάει για τον λυμφόψιλο, ακισίμαχο και τιθεπρόσθετο πρωθυπουργό ο Κώστας Ζουράρις


THE NEWSROOM · 23 Ιανουαρίου 2020

Δεν έχει εξαφανιστεί ή μεταναστεύσει ο Κώστας Ζουράρις, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο φοβόσασταν. Για την ακρίβεια, είχε κάνει μία δήλωση – φωτοβολίδα το καλοκαίρι που μας πέρασε:

Ο λαλίστατος (στη δική του γλώσσα, έστω) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μάλιστα και ανακοίνωση σήμερα, όπου εξηγεί το λόγο που έκανε κοπάνα στην χθεσινή ψηφοφορία για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την ψηφοφορία στην οποία η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία, πικραίνοντας όλους εμάς τους θαυμαστές του Προκόπη Παυλόπουλου.

Στην ανακοίνωσή του λοιπόν, ο εκλεγμένος στην α’ Θεσσαλονίκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τα εξής. Πρώτον, ότι το 2015 ο ίδιος είχε βάλει στο τραπέζι την αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη και την χρυσή Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου – προφανώς για να μην του πει κανείς ότι τότε ψήφιζε Προκόπη. Στη συνέχεια, τόνισε ότι δεν τον καίει κάτι αυτή τη φορά ώστε να ψηφίσει, καθώς το κόμμα του δεν έχει άλογο να τρέχει σε αυτή την κούρσα.

Άλλος είναι όμως ο πιο βασικός λόγος που ο Ζουράρις έγραψε στα μέζεά του την συγκεκριμένη ψηφοφορία, παρότι τόνισε ότι το κόμμα του Τσίπρα (το αγόρι του Ζουράρι, σύμφωνα με τον ίδιο) καλά έκανε και την ψήφισε. Ο λόγος που ο Ζουράρις δεν ήταν chill, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έχει βρίσει ως πολιτικό και διανοούμενο χωρίς να το πάρει πίσω και αυτό είναι ασυγχώρητο. Με λίγα λόγια, του κρατάει μούτρα.

Για την ακρίβεια, του κρατάει τόσα μούτρα που δε ψήφιζε αυτό που κατεβάζει για ΠτΔ, ακόμη κι αν ο Μητσοτάκης πρότεινε τον Ζουράρι για ΠτΔ. Αυτή ήταν η ακριβής δήλωση, η οποία είναι προφανώς 100% ζουραρική:

«Απουσίασα από την ψηφοφορία εκλογής για την Πρόεδρο ή Προεδρίνα της Δημοκρατίας επειδή: Πρώτον): Είχα ήδη προτείνει στην Βουλή, να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο ηγεμονίδες του καθ’ ημάς πολιτισμού: τις, αρχαιολόγον Αγγελική Κοτταρίδη, διασημοτάτην διεθνώς περί την μεγαλεξανδρινή-ελληνιστική οικουμένη και Βούλα Πατουλίδου, την Ολύμπου μαρμαρόεσσαν αίγλαν χαρισαμένην. Το είχα υποδείξει αυτό και στα 2015, αλλά τότε, ως κυβερνών έπρεπε να μην αποστώ της κυβερνώσης πλειοψηφίας μου. Σήμερα, ών αντιπολίτευσις, δεν συντρέχει ο αυτός λόγος.

Και επομένως, είχα τώρα την άνεση να εμμείνω στην προτίμησή μου. Δια της απουσίας. Δεύτερον): Την εκλεγείσα στο αξίωμα, προέβαλε ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ορθώς, κατ’ εμέ, ο Σύριζα συνωμολόγησε για την καθ’όλα ευθύδικον δικαστίνα.

Εγώ όμως δεν μπορούσα να πράξω το αυτό, όχι λοιπόν εξ’ αιτίας πολιτικής αντιγνωμίας αλλά για λόγον δεινότερον αυτής: ο Μητσοτάκης, φευ, βλαστήμησε βαρειά εναντίον μου, εξύβρισε την όλη πολιτική και πνευματική μου σταδιοδρομία, και ουδόλως, μέχρι σήμερα, χλανίσκιον έστω μετανοίας ενεδύσατο. Ο υβρίστατος κατά του προσώπου μου Μητσοτάκης, ως προβλέψιμος αμετανόητος, κατασχημονεί. Και, μαψιλόγος ανενδοίαστος, αρνείται να μου πει το ήμαρτον. Εισέτι… Συνελόντι ειπείν δε, για να γίνω ενδιαστρόφως εντελέστερος: ακόμη και εμένα να με πρότεινε ο Μητσοτάκης, εγώ δεν θα με ψήφιζα, αν δεν μου ζητούσε συγγνώμη. Τόσο, διότι τόσο. Τόσο, “Κ’ ειν’ η συνείδησις μου ήσυχη για το αψήφιστο της εκλογής”.»

Εσείς έχετε γαμωσταυρίσει κανέναν στο φανάρι ως «χλανίσκιον» ή είστε τίποτα δημοτικιστές;

Best of internet