Quantcast
THE STREAM

Ελληνορθόδοξος ράπερ κάνει diss στον Σάκη Τόλη των Rotting Christ με τη λέξη «σατανολουκρητία»

Τα battles της ελληνικής ραπ σκηνής μόλις έγιναν πολύ, μα πολύ πλουσιότερα


THE NEWSROOM · 23 Ιανουαρίου 2020

Ήρθε λοιπόν η ώρα να σπάσουν και τα τελευταία ίσως στεγανά του rap και trap χώρου, εννοώντας φυσικά ότι ξεκίνησαν ήδη οι εξαγωγές diss προς άσχετους μουσικά χώρους. Μπορεί από μουσικής άποψης το ραπ και το χέβι μέταλ να τα έχουν τακιμιάσει εδώ και αρκετές δεκαετίες (παρά τις διαμαρτυρίες των πιουριστών), όμως από battle μεταξύ των καλλιτεχνών των δύο ειδών είχαμε φοβερό έλλειμμα, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Η Ελλάδα όμως σε αυτά είναι πάντα πρωτοπόρα, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μπροστά στο πρώτο ξεμάλλιασμα μεταξύ ράπερς και χεβιμεταλάδων, με τα μακριά μαλλιά των δεύτερων να δίνουν έξτρα boost στη φάση. Την αρχή έκανε μία (τουλάχιστον) ειδική περίπτωση ανάμεσα στους Έλληνες ραψωδούς: αυτός είναι ο αυτοαποκαλούμενος ως”ριμοδημιουργός – FORIS MC“, ο οποίος ξεκίνησε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του 2020 με μία κατά μέτωπο επίθεση στον Σάκη Τόλη των Rotting Christ.

Αυτόν δηλαδή που είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στο πρώτο επεισόδιο των Τριών Μούτρων Late Night:

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι ο Foris MC στο ραπ του εμφορείται (no pun intended) κατά 666% από πάθος για την ελληνορθοδοξία, όπως μπορείτε να αντιληφθείτε και από τις αισθητικές του επιλογές: Από το εθνόσημο ως άβαταρ στο YouTube μέχρι την εικόνα της Παναγίας στο βίντεο της ιστορίας μας. Αυτή την ιδεολογική κατεύθυνση υπηρετεί σε όλα του τα βίντεο.

Όπως για παράδειγμα στο χριστιανικό Bella Ciao (Κάζα ντε Παπέλ πονάς):

Εκτός από ραπ, παίζει και χριστιανικό τραπ:

Ενώ στο παρελθόν έχει παίξει και diss στον Rono MC, εισηγητή της ανθολογιακής φράσης «η τουρμπίνα παίρνει μπρος, ποιος το κάνει το καμός»:

Ο στόχος του αυτή τη φορά όμως, όπως προείπαμε, ήταν ο ηγέτης των Rotting Christ. Από στιχουργικής άποψης, ολόκληρο το κομμάτι είναι αφιερωμένο στον Σάκη Τόλη, τον οποίο ο Foris αποκαλεί «σατανιασμένη κότα» και «σατανολουκρητία». Αυτό είναι ολόκληρο το κατεβατό:

«ΑΣΕΒΑΣΤΟ ΚΑΘΙΚΙ ΣΑΚΗ ΤΟΛΗ

ΣΕΒΑΣΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΨΟΦΑ ΚΑΡΙΟΛH

ΣΑΠΙΣΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΑΘΛΙΕ ΜΕΤΑΛΑ Α

ΙΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΘΑ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΜΕΤΑ

ΣΑΚΗ ΤΟΛΗ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΚΑΛΑ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

ΣΑΚΗ ΤΟΛΗ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΙΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕ ΜΕΤΑΝΟΕΙΣ

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ KAI ΦΩΣ

ΖΩΗ ΟΔΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ

ΝΑ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΛΗ ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ

ΣΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΥΡ ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΟΜΩΣ ΡΩΤΑ

ΤΙΣ ΚΑΥΣΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΡΟΤΑ

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΤΑΝΙΑΣΜΕΝΗ ΚΟΤΑ»

Δεν ξέρουμε αν ο Foris συνδέεται με τους διάφορους χριστιανοταλιμπανικούς κύκλους της χώρας που είχαν πανηγυρίσει την (προσωρινή τελικά) αναβολή της συναυλίας των Rotting Christ στην Πάτρα. Θα είχε πάντως ενδιαφέρον αν αρχίσει να ραπάρει (ή να κάνει παραγωγές) για όλο τους το υλικό από δω και πέρα:

«Πουθενά παγκοσμίως δεν υπάρχει εξύβριση άλλης θρησκείας, πλήν τής Ορθοδοξίας Μας!
Άς μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί η χώρα μας πάει κατά διαβόλου!»

Όσο γνωρίζουμε, ο Σάκης Τόλης δεν έχει απαντήσει μέχρι, ούτε έχει κάνει κάποιο άλλο σχόλιο για το θέμα. Πολύ πιθανόν να ετοιμάζεται να καλέσει αρχαία πνεύματα του κακού ως απάντηση στον εχθρό του, μπορεί και όχι βέβαια.

Εμείς πάντως από τη μεριά μας θα θέλαμε κάπως να εμπλακεί και ο αγαπημένος μας MC Τάκο, ή έστω ο Μικρός Νικόλας:

Best of internet