Quantcast
THE STREAM

40χρονος μινάρας οπαδός του Κλεομένη ήταν ο χτεσινός εμπρηστής του Καρναβαλιού της Πάτρας

Ο εμπρηστής της καρναβαλικής διακόσμησης ήταν τελικά ένας ντόπιος ιερέας


THE NEWSROOM · 22 Ιανουαρίου 2020

«Ένας Κλεομένης στη μπουζού, χιλιάδες στον αγώνα» φαίνεται πως είναι η φάση του 2020. Η παύση της δράσης του ακτιβιστή καλόγερου (μάλλον δηλαδή, γιατί εμείς σε μία απλή σύλληψη) από τις αντίχριστες δυνάμεις της τάξης δεν πρόκειται να περάσει έτσι και η λύση έχει ήδη ξεφύγει από την ειρηνική διαμαρτυρία. Αν δεν το έχετε καταλάβει δηλαδή, θα υπάρξουν αντίποινα από το ορθόδοξο αντάρτικο.

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η χτεσινή πυρπόληση της παγανιστικής διακόσμησης για το Καρναβάλι της Πάτρας, η οποία μάλιστα τα τελευταία 5 χρόνια τοποθετείται από έναν άθεο ερυθρό (και άρα δύο φορές πιο αντίχριστο) δήμαρχο, τον Κώστα Πελετίδη. Γιατί όπως αναφέρει το τοπικό μέσο Tempo24, ο δράστης δεν ήταν κανένας τυχαίος πυρομανής, αλλά ένας 40χρονος ιερέας που μένει στην Πάτρα και ιερουργεί στο Αίγιο.

Ο παπάς μάλιστα συνελήφθη προσπαθώντας να συνεχίσει την τετραπλή επίθεση που είχε ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τρίτης 21 Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, πήγε να φοκόσει έναν «μπάστακα» (προφανώς πρόκειται για λέξη της αρχαίας μιναρικής) στο Ακταίο γύρω στις 11 το βράδυ. Δυστυχώς για τον ίδιο και την Ορθοδοξία, αφενός η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική, αφετέρου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέας σήμερα το μεσημέρι.

Αυτό είναι το μόνο που πέτυχε η άδοξη νυχτερινή επιδρομή:

Όπως ανέφερε η σχετική χτεσινή καταγγελία του Δήμου:

«Η Δημοτική Αρχή καταγγέλλει τους βάνδαλους, που για μια ακόμα φορά προσπαθούν να καταστρέψουν ό,τι όμορφο πάει να γίνει στην πόλη. Το ίδιο είχε γίνει με τα κοινόχρηστα ποδήλατα και σταθμούς ποδηλάτων, το ίδιο είχε γίνει με τις Χριστουγεννιάτικες μπάλες στην πλατεία Τριών Συμμάχων και το χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και το ίδιο έγινε σήμερα με τους μπάστακες.»

Εμείς πάντως είχαμε θέσει το ζήτημα από χτες. Δεν μπλέκεις:

Best of internet