Quantcast
THE STREAM

Με χυλόπιτα από Μάγδα Φύσσα μπήκε δυναμικά στο 2020 ο Γιάνης Βαρουφάκης

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα απέρριψε την πρόταση του αρχηγού του Μέρα25, την οποία έμαθε από τα media όπως όλοι μας


THE NEWSROOM · 17 Ιανουαρίου 2020

Γερό μπάσιμο για τον τίτλο του πρωταθλητή στο πολιτικό cringe για το 2020 έκανε χτες ο Γιάνης Βαρουφάκης. Δεδομένου μάλιστα ότι το σπορ αυτό είναι για τη χώρα μας ό,τι και το ποδόσφαιρο για τους Βραζιλιάνους, αντιλαμβάνεστε ότι ο πρώην υπουργός με τα φοβερά πουκάμισα κατάφερε να ξεπεράσει πολύ τον ήδη υψηλό μέσο όρο. Στον άθλο αυτό τον βοήθησε βέβαια το καθόλου τυχαίο γήπεδο όπου έπαιξε μπάλα, το οποίο ήταν η εκλογή από τη Βουλή των Ελλήνων της πιο ακριβής γλάστρας της χώρας: Του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το επίτευγμα λοιπόν του αρχηγού του Μέρα25 ήταν να προτείνει για ΠτΔ την μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα. Για την ακρίβεια, το Μέρα25 δεν μπήκε καν στον κόπο να τη ρωτήσει πως θα έβλεπε μια τέτοια κίνηση – απλά προχώρησε all the way. Την ίδια στιγμή, είχε κλειδώσει ότι ο νέος ΠτΔ θα είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου που προτάθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη δηλώσει ότι θα ψηφίσει.

Με δύο λόγια, ήταν μία κίνηση πιο «τελευταίας στιγμής» από το μέσο διάβασμα για εξεταστική στο πρώτο έτος, πιο πρόχειρη από το Μετρό της Θεσσαλονίκης και πιο στοχευμένη στον εντυπωσιασμό από τη μεταγραφή του Εσιέν στον Παναθηναϊκό. Το αποτέλεσμα ήταν η Μάγδα Φύσσα, η οποία έχει γίνει το απόλυτο σύμβολο του αγώνα ενάντια στη Χρυσή Αυγή με τη στάση της στο δικαστήριο και αλλού, να ρίξει άκυρο σε μία πρόταση την οποία έμαθε από τα ΜΜΕ, όπως όλοι οι υπόλοιποι.

Όπως γράφει στην ανακοίνωσή της:

«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ.

Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική.»

Το Μέρα25 (δηλαδή ο Βαρουφάκης) συνέχισε προφανώς να ασχολείται με τον εαυτό του, όπως προκύπτει από τις 3 ανακοινώσεις που έχουν βγάλει από χτες:

«Στο ΜέΡΑ25 κατανοούμε την αμηχανία προοδευτικών ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν από την ηγεσία τους να υποστηρίζουν τον κ. Παυλόπουλο προτού ο ελιγμός του Πρωθυπουργού τους εγκλωβίσει σε μια άλλη συστημική επιλογή.

Λογικό είναι να επικεντρώνονται στο αν η Μάγδα Φύσσα ερωτήθη ή όχι – πασχίζοντας να αποφύγουν την ουσία: Ότι η ίδια η Μάγδα Φύσσα όχι μόνο δεν θίχτηκε, όχι μόνο δεν θεώρησε καπήλευση την πρότασή μας, αλλά την χαρακτήρισε “εξαιρετικά τιμητική”.

Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση οποιασδήποτε εναλλακτικής υποψηφιότητας. Με συγκίνηση επιλέξαμε μια κίνηση μεγάλης συμβολικής αξίας: Την υπενθύμιση ότι υπάρχει εναλλακτική στην συστημική συγκάλυψη της ακροδεξιάς στροφής της κοινωνίας μας που έφερε η συνεχιζόμενη Κρίση. Μια εναλλακτική που, στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, βρίσκει την έκφρασή της στο πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα.»

Το λουτρό λογικής συνεχίζεται σε διάφορα σημεία των ανακοινώσεων, όπου προσπαθούν να αποδείξουν ότι δίδαξαν τον κόσμο κάτι:

«Το ότι η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε για αυτήν, μας τιμά. Το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, για αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας.»

Αυτό που δεν έχει εξηγηθεί βέβαια ακόμη βέβαια είναι το γιατί δεν τη ρώτησαν πριν το κάνουν. Πολύ πιθανόν βέβαια ο κ. Βαρουφάκης (ο οποίος έγινε και παρέμεινε υπουργός πρακτικά επειδή ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 2015 τον Πάκη για ΠτΔ), ο οποίος κατά βάση απαντάει στο Twitter από χτες, να πιστεύει ότι τα καλύτερα δωράκια γίνονται ως εκπλήξεις:

Έχει μάλιστα και μαντικές ικανότητες, όπως φαίνεται:

Άμα θελήσει πάντως να κάνει μία κωμωδία κάποια στιγμή ο Κώστας Γαβράς, έχει ήδη το υλικό.

 

Best of internet