Quantcast
THE STREAM

Με το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι ξεκίνησαν τα Ελληνικά Γκίνες του 2020

Η αγαπημένη δραστηριότητα της χώρας μας συνεχίζεται ακάθεκτη και το νέο έτος


THE NEWSROOM · 9 Ιανουαρίου 2020

Έχουμε χάσει το μέτρημα με τα ρεκόρ Γκίνες που έχει σπάσει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Πέρα από τα παλιά ρεκόρ (όπως η μεγαλύτερη τηγανιά πατάτες [Νάξος], η μεγαλύτερη πλεξούδα από σκόρδα [Έβρος], η μεγαλύτερη πουτίγκα [Καρδίτσα] και φυσικά το μεγαλύτερο σουβλάκι [Λιβαδειά]), το 2019 έφερε τρεις (τουλάχιστον) σπουδαίες διακρίσεις: Όπως τη μεγαλύτερη παρτίδα Γκρινιάρη στη Δράμα, το ρεκόρ πους απς πάνω σε μπάλες στο Ηράκλειο και τη μεγαλύτερη λαχανόπιτα στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων.

Όχι κι άσχημα για την μικρή αυτή γωνίτσα της Μεσογείου, έτσι; Αυτά όμως ήταν το 2019, γιατί τώρα είμαστε πλέον στο 2020, το οποίο μπαίνει εξίσου ορμητικά στη φάση. Η πρώτη διάκριση που ετοιμαζόμαστε να πανηγυρίσουμε είναι το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι του κόσμου στην Κατερίνη, το οποίο θα έχει ύψος τέσσερα μέτρα και δέκα εκατοστά.

Για να κατασκευαστεί το φαραωνικό δημιούργημα του κ. Βασίλη Μιχαηλίδη χρειάστηκε ένας μήνας, 120 κιλά κουβερτούρας και μάλλον πάρα πολύ υπομονή. Όπως είπε ο δημιουργός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ήταν ένα δύσκολο στοίχημα και χρειάστηκαν περίπου 120 κιλά σοκολάτας κουβερτούρας.

«Αρχικά δημιούργησα έναν μεταλλικό σκελετό, στη συνέχεια έγινε μια επένδυση με πολυστερίνη και στο τέλος έγινε η επικάλυψη με τη σοκολάτα. Το καλό ήταν ότι αντί για χρώμα τα χέρια μου γέμιζαν με σοκολάτα, την οποία δεν σας κρύβω πολλές φορές δοκίμαζα για να πάρω μια γλυκιά γεύση.»

Δείτε τις φωτογραφίες:

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν ήταν το μόνο γλυκό. Υπήρξε επίσης και το μεγαλύτερο μελομακάρονο του κόσμου, προσφορά της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας (που χρειάστηκε τριάντα πέντε κιλά αλεύρι, εξίμισι κιλά ζάχαρη, 18,5 κιλά λάδι, εξίμισι κιλά πορτοκάλι, 66,5 κιλά ζυμάρι και 20 κιλά σιρόπι):

Τρέμε Στέλιο Παρλιάρε με τέτοιο οργασμό δραστηριότητας.

Best of internet