Quantcast
THE STREAM

Αμερικανοί δημοσιογράφοι: «Ο Τραμπ μιλά χειρότερα αγγλικά κι από τον Μητσοτάκη»

Μία σπουδαία διάκριση (δια της πλαγίας οδού) κατάφερε να χαρίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ντόναλντ Τραμπ


THE NEWSROOM · 8 Ιανουαρίου 2020

Όταν ακούει κανείς τη φράση «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε καλύτερα αγγλικά από τον …», δεν είναι και τόσο παράλογο να πάει το μυαλό του στον προηγούμενο κάτοχο της πρωθυπουργικής καρέκλας. Στο κάτω κάτω δεν έχουμε παράπονο, ο Αλέξης Τσίπρας μας χόρτασε κατά καιρούς τα πιο επικά αγγλικά:

Μία από τις πολλές φορές μάλιστα, ήταν μιλώντας και με τον Ντόναλντ Τραμπ. Για την ακρίβεια, έχει φάει στο παρελθόν δούλεμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτό το θέμα, με τις επιδόσεις του Τσίπρα να μας φτάνουν τελικά στο σημείο να καταρτίσουμε μεταφραστικό εργαλείο για τα αγγλικά του πρώην πρωθυπουργού.

Όπως καταλαβαίνετε, κι εμείς τον Τσίπρα σκεφτήκαμε. Όμως ο τωρινός πλανητάρχης είναι μία προσωπικότητα τόσο μεγαλειώδης, που κατάφερε να κλέψει ακόμη κι αυτή τη διάκριση. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τα ομολογουμένως πολύ καλά αγγλικά του Μητσοτάκη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τα μάθει και να τα εξασκήσει τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών όσο και της εξορίας του.

Ναι, εννοούμε αυτό ακριβώς που καταλάβατε. Σύμφωνα με Αμερικανούς δημοσιογράφους, ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να μιλήσει χειρότερα αγγλικά κι από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ένα κατόρθωμα που δεν μπορεί παρά να περιγραφτεί ως τεράστιο:

Αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα πάντως είναι το ποια είναι η αγαπημένη του λέξη:

Best of internet