Quantcast
THE STREAM

Ηλεκτρικά πατίνια αντί για σταυρό ψάρεψε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τον Θερμαϊκό για τα Φώτα

Διήμερες ήταν φέτος οι καταδύσεις για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας στη Θεσσαλονίκη


THE NEWSROOM · 7 Ιανουαρίου 2020

Μία πολύ σύγχρονη παραλλαγή του πασίγνωστου εθίμου με τη ρίψη του σταυρού στα νερά για τα Φώτα επέλεξαν κάποιοι φέτος στη Θεσσαλονίκη. Αντί όμως για το σταυρό, αυτό που επιλέχθηκε για βουτιά ήταν μερικές δεκάδες ηλεκτρικά πατίνια Lime, ώστε να μπορέσουν και οι εργαζόμενοι του δήμου να κερδίσουν την Θεία Χάρη όταν θα βουτήξουν για να τα πιάσουν.

Για την ακρίβεια, υπήρξε μέριμνα για να πιάσει από ένα περίπου όλος ο Δήμος, μιας και οι άγνωστοι δωρητές πέταξαν στον Θερμαϊκό πάνω από 40 πατίνια. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του κεντρικού δήμου, Σωκράτης Δημητριάδης:

«Είναι πολλά τα πατίνια που έχουν πεταχθεί στη θάλασσα. Έχουμε μετρήσει περίπου 40 – 45 πατίνια να βρίσκονται στα νερά του Θερμαϊκού.»

Η μεγάλη τελετή ανάσυρσης ξεκίνησε σήμερα 7/1 από συνεργείο του Δήμου – δυστυχώς από ό,τι μπορούμε να καταλάβουμε δεν έγινε με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά με τη χρήση ειδικού εξοπλισμούΓια την ακρίβεια πρέπει να γίνει σχετικά γρήγορα, γιατί όσο fabulous κι αν είναι η φάση, υπάρχει περίπτωση τα πατίνια να προλάβουν να μολύνουν τον Θερμαϊκό, όπως τόνισε ο κ. Δημητριάδης:

«Τα πατίνια έχουν αρχίσει να οξειδώνονται και η μπαταρία που διαθέτουν είναι η χειρότερη μόλυνση για τα νερά του Θερμαϊκού.»

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κόσμος της πόλης νιώθει πλέον τόσο οικεία τα πατίνια, που τα πετάει όπου να’ναι σαν να είναι ρούχα στο δωμάτιο του:

«Βλέπουμε τα ηλεκτρικά πατίνια παρατημένα σε διάφορα σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Οι δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να προχωρήσουν σε μια καμπάνια προκειμένου να ενημερωθούν οι χρήστες για το σωστό τρόπο οδήγησης αλλά και στάθμευσης.»

Δείτε τις συγκινητικές εικόνες:

Και τις ξεχωριστές εικόνες από το ψάρεμα πατινιών:

Δείτε το βίντεο:

Σε κάθε περίπτωση, του χρόνου η τελετή μπορεί να ενσωματωθεί στις ήδη καθιερωμένες καταδύσεις για το Σταυρό, ώστε να προκύψει η συνάντηση της σύγχρονης τεχνολογίας με την παράδοση που όλοι θέλουμε.

 

 

Best of internet