Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ το κράτος χάρισε 2 μύρια χρέος στη Σαλαμίνα για τους 25 αιώνες από το battle με τους Πέρσες

Ο Άι Βασίλης ήρθε νωρίς φέτος για τον Δήμο Σαλαμίνας που χρωστούσε περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ στο κράτος


THE NEWSROOM · 17 Δεκεμβρίου 2019

Μία γλυκιά κίνηση κρατικής αγάπης και στοργής απέναντι στον Δήμο Σαλαμίνας ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Η διαφορά με τα συνηθισμένα χριστουγεννιάτικα δώρα όμως είναι ότι η εξυπηρέτηση του υπουργού θα αφήσει ιδιαίτερα ικανοποιημένους τους αρχαίους ημών προγόνους, οι οποίο αναμφίβολα στεναχωριούνται βλέποντας τα μακρινά εγγόνια τους φεσωμένα.

Και δεν μιλάμε για όποιους κι όποιους από τους έτσι κι αλλιώς πολλούς σπουδαίους προγόνους που έχουμε, αλλά τους παιχταράδες που βύθισαν τους Πέρσες στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ. Οι μάχιμοι πρόγονοι τα πήγαν καλά στη θάλασσα της Σαλαμίνας, αλλά 2500 χρόνια μετά τη Μάχη των Θερμοπυλών (δεν πιστεύουμε να ξεχάσατε αυτή την επέτειο, ξέρουμε ότι δε είστε τίποτα απάτριδες), η ίδια η Σαλαμίνα και βασικά, ο δήμος της, βρέθηκε να οφείλει 2,4 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο.

Αυτό είναι πολύ κρίμα, ομολογουμένως. Η πατρίδα όμως δεν ξεχνά τα φτωχά παιδιά της, ειδικά όταν πρέπει να πανηγυρίζουμε τη στιγμή που τρέξαμε τους αρχαίους προγόνους των Ιρανών. Αυτό το timing δεν το αγνόησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος αξιοποίησε την ομιλία του σε εκδήλωση για τους 25 αιώνες από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας για να ανακοινώσει ότι το χρέος του Δήμου Σαλαμίνας τρώει και επίσημα πιστόλι.

Η εκδήλωση έγινε φυσικά στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου παραβρέθηκε η πλέον διαχρονική φυσιογνωμία του Γένους, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ενώ κάπου εκεί ήταν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

(EUROKINISSI)

Όπως δήλωσε εκεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος:

«Στον ιστορικό δήμο της Σαλαμίνας λύνουμε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο ένα τεράστιο πρόβλημα που τον βασάνιζε για πολλά χρόνια. Απαλλάσσουμε τον Δήμο Σαλαμίνας -κατόπιν σχετικών συζητήσεων που υπήρξαν σήμερα το πρωί με τον δήμαρχο της Σαλαμίνας και εκπροσώπους της ΕΥΔΑΠ, και με την κάλυψη του υπουργείου Εσωτερικών -από ένα χρέος 2,4 εκατ. ευρώ.

Και έτσι ο Δήμος Σαλαμίνας τίθεται εκτός κάθε είδους μνημονιακής επιτήρησης και είναι ελεύθερος και ισχυρός να μπορέσει να κάνει τους δικούς του προγραμματισμούς, τα δικά του έργα και να υποδεχθεί σπουδαίες πράξεις και αποφάσεις αλληλεγγύης, όπως αυτή  που εξέφρασε νωρίτερα η κυρία Βαρδινογιάννη.»

Ελπίζουμε τουλάχιστον οι πανηγυρισμοί για το μεγάλο πιστόλι να συνοδευτούν από ένα show αντίστοιχο αυτού που μας είχε χαρίσει ο Πάνος Καμμένος:

2_big

1_big

3_big

9_big

KammenosSalamina2sk

Κόκκινο χαλί πάνω σε europalette είναι αναμφίβολα το πιο balkan Χόλιγουντ πράγμα που έχουμε δει ποτέ.

Best of internet