Quantcast
THE STREAM

Μάκης Βορίδης: «Όσοι καλλιεργείτε κάνναβη θα τη δείτε happy με τη ΝΔ»

Ο τσεκουροφόρος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καθησύχασε τους καλλιεργητές του γνωστού φυτού ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα τους χαλάσει τη φάση


THE NEWSROOM · 17 Δεκεμβρίου 2019

Ήταν από την αρχή δεδομένο ότι η τοποθέτηση (εξορία, κατ΄άλλους) του γνωστού τσεκουράτου νομικού Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα παράξει υπέροχα σκηνικά. Το πρώτο ήταν η δημόσια διαβούλευσή του με τον Τόμι Λι των Mötley Crüe για το θέμα των γαϊδουριών της Σαντορίνης, το δεύτερο όμως είναι ακόμη πιο σουρεαλιστικό – και δεν έχουμε κλείσει καν το πρώτο εξάμηνο της νέας κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για δηλώσεις του Μάκη Βορίδη αναφορικά με το φλέγον θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης, οι οποίες ήρθαν από το βήμα του 8ου συνεδρίου Αγροτεχνολογίας πριν λίγες μέρες, χωρίς όμως να πάρουν την αγάπη που τους άξιζε. Ο υπουργός ξεκίνησε τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν ψήνεται με την παραγωγή της αλλά ότι θα πάει πάσο αφού είναι πλέον νόμιμη και κυρίως, αφού κανένας δεν ψήνεται να αρχίσει να κυνηγάει τους αγρότες που την καλλιεργούν.

Όπως είπε:

«Σέβομαι τη νομιμότητα και από τη στιγμή που δεν υπάρχει πολιτική βούληση να καταργήσει το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, αλλά να το διατηρήσει, εγώ δεν θα σταματήσω αυτή τη διαδικασία.»

Τόνισε επίσης ότι δε θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, ενώ όσες υπήρξαν έγιναν για συγκεκριμένο λόγο:

«Γιατί ήθελα να σκεφτώ το θεσμικό πλαίσιο, κυρίως ως προς το κανονιστικό πλαίσιο και μετά υπήρχε και ένα δεύτερο ζήτημα πιο τεχνικό, οι προδιαγραφές των λεγόμενων κλειστών ηλιοπερατών κατασκευών, για τις οποίες πρέπει να έχουν προδιαγραφές. Έκανα όμως την επισταμένη μελέτη μου και έτσι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.»

Το βασικό όμως είναι το εξής απλό. Ότι όσοι καλλιεργούν φαρμακευτική, αλλά και βιομηχανική κάνναβη θα περάσουν καλά με την κυβέρνηση της ΝΔ. Για την ακρίβεια, η διατύπωση του υπουργού ήταν ακόμη καλύτερη από την περιγραφή μας:

«Όσοι ασχολούνται με την κάνναβη θα είναι αρκετά “happy” με την κυβέρνηση της ΝΔ»

Δεν ξέρουμε αν ο Βορίδης ακούει στα κρυφά Μίκρο, αλλά εμάς εκεί μας πήγε η σκέψη του:

Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα γράψουμε τη φράση Μάκης Βορίδης 420, αλλά έτσι είναι η Ελλάδα μας, μία συνεχής έκπληξη.

 

Best of internet