Quantcast
THE STREAM

Άκυρα τα 200 χιλιάρικα στο Μακελειό μετά από τις γκρίνιες των εβραιομασόνων

Ισχυρό πλήγμα δέχτηκε η πατριωτική ενημέρωση με την απόσυρση της απόφασης για την οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων


Κώστας Αρβανίτης · 16 Δεκεμβρίου 2019

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα μας όχι μόνο είναι μία δημοκρατία, αλλά κι ότι την συγκεκριμένη πατέντα την έχουμε εφεύρει εμείς. Επίσης, αυτή την περίοδο κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία, άρα είμαστε περίπου τρεις φορές πιο δημοκρατία από τους άλλους. Μία καλή δημοκρατία, όπως η δική μας δηλαδή, τους χωρά όλους. Κι όταν κάτι τους χωράει όλους, αυτό σημαίνει ότι χωρά και τις απόψεις τους, έτσι δεν είναι;

Μετά από αυτό το τσουνάμι επαγωγικής λογικής, μπορούμε όλοι μαζί να καταλήξουμε στο ίδιο συμπέρασμα για το οποίο κάποιοι κομπλεξικοί παρεξήγησαν την κυβέρνηση. Μία δημοκρατία χρειάζεται πλούτο απόψεων από κάθε μπάντα και συνεπή, τακτική και μάχιμη ενημέρωση. Το πιο παραδοσιακό μέσο για να τα πετύχεις όλα αυτά είναι οι εφημερίδες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν ζοριστεί πολύ με τα ίντερνετ, τα φέισμπουκ και αυτά τα διαόλια.

Το πιο λογικό συμπέρασμα λοιπόν είναι να στηριχτούν οικονομικά οι εφημερίδες. Έτσι, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να ενισχύσει 36 επιχειρήσεις με το συνολικό ποσό των 6.7 εκατομμυρίων ευρώ. Οι επιχειρήσεις ήταν οι εξής:

Κανείς δεν μπορεί να γκρινιάξει για έλλειψη ποικιλίας: Η λίστα περιλαμβάνει από Ριζοσπάστη μέχρι Κιβωτό της Ορθοδοξίας, από New York Times μέχρι Ελεύθερη Ώρα, από Πράσινη μέχρι Κόκκινο Πρωταθλητή και από Φιλελεύθερο μέχρι Εστία. Αν μη τι άλλο, μπορούν όλα τα λουλούδια να ανθίσουν που θα έλεγε και ο Μεγάλος Τιμονιέρης.

Και φυσικά, το Μακελειό του Στέφανου του Χίου, το οποίο προοριζόταν να λάβει 200 χιλιάρικα ευρώ για να συνεχίσει να μας ενημερώνει με τον τρόπο που τόσο καλά γνωρίζουμε:

Μιλάμε για έναν δημοσιογράφο τόσο αγαπητό στο κοινό που έχει γίνει μέχρι και τραγούδι:

Από την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα (ολόκληρη εδώ):

Δυστυχώς κάποιοι δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν ότι και ο Στέφανος ο Χίος έχει δικαίωμα στη στήριξη από το κράτος. Αμέσως ξεκίνησαν οι αντιδράσεις, οι οποίες όπως τόνισαν κάποιοι ψυχραιμότεροι, είναι τελείως υποκριτικές:

Άλλοι έκαναν εικασίες για την αντίδραση της πλευράς Χίου:

Όπως καταλαβαίνετε, τελικά δεν είχαν ιδέα αν κρίνουμε από το μεγαλειώδες σποτάκι για το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε:

Τελικά η υπουργική απόφαση ανακλήθηκε, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καλεί τους εκπροσώπους των κομμάτων για τα θέματα τύπου να καταθέσουν τις απόψεις τους σε διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει τη στιγμή που γράφονται αυτές τις γραμμές. Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι έπαθε ένα σοκ με τις αντιδράσεις, γιατί αυτά ακριβώς είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του νυν Εκπροσώπου Τύπου και του πρώην αρμόδιου Υφυπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Και αυτό γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ’ αριθμ. 338/12.12.2019) εφαρμόζει πλήρως όσα ψήφισε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση (σχετ. άρθ. 51 του ν. 4609/2019/ΦΕΚ 67/Α’ και παρ. 7 της υπ’ αριθμ. 107/18.06.2019/ΦΕΚ 2355/Β’ ΚΥΑ).

Επειδή, όμως, φαίνεται ότι κάποιοι “ξέχασαν” τι υπέγραψαν και αλλάζουν γνώμη για αυτό που οι ίδιοι πρότειναν και ψήφισαν, ανακαλείται η από 12.12.2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση υπαγωγής δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα τύπου καλούνται τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30πμ στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους.»

Αυτό βέβαια δεν είναι ακριβές, καθώς όπως έχει ήδη υπογραμμιστεί από διάφορες πλευρές, η τωρινή Κοινή Υπουργική Απόφαση βασίζεται σε τροποποίηση της παλιάς από την τωρινή κυβέρνηση. Όπως τόνιζε στα τέλη Οκτωβρίου η Καθημερινή:

«Επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, που όχι μόνο δεν είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες, αλλά που οι ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν καν να προβούν σε ρύθμιση οφειλών επέλεξε να επιδοτήσει η κυβέρνηση. Τούτο προβλέπει απόφαση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Στ. Πέτσα. Και αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική «φωτογραφική» διάταξη που υπάρχει στην εν λόγω απόφαση, η οποία έχει ως συνέπεια τη στρέβλωση του ανταγωνισμού εις βάρος των συνεπών και υγιών επιχειρήσεων του κλάδου.

Ειδικότερα, ενώ η αρχική απόφαση για το πρόγραμμα ενίσχυσης (πρόκειται για την απόφαση 107/10-6-2019 ΦΕΚ Β΄ 2355 που φέρει τις υπογραφές των κ. Χουλιαράκη και Κρέτσου) προέβλεπε ότι μεταξύ των προϋποθέσεων υπαγωγής σε αυτό ήταν οι επιχειρήσεις να διαθέτουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ή τουλάχιστον να έχουν ρυθμισμένες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η ρύθμιση να είναι ενεργή, ήρθε η απόφαση 229/15-10-2019 (ΦΕΚ Β΄ 3821) για να καταργήσει τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Άλλη αναγκαία προϋπόθεση υπαγωγής μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα ενίσχυσης ήταν να μην έχει οφειλές προς τους εργαζομένους της από εργατικές απαιτήσεις (δεδουλευμένες αποδοχές, επιδόματα εορτών και αδείας), κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Και αυτή η προϋπόθεση απαλείφθηκε στη νεότερη ΚΥΑ. Η τελευταία προβλέπει ότι στην περίπτωση που υπάρχουν οφειλές στους εργαζομένους, το ποσό της ενίσχυσης εκχωρείται σε αυτούς.»

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα δεν είναι τεχνικό και δεν αφορά μικροπράγματα όπως οι οικονομικοί όροι λειτουργίας των εφημερίδων:

5. Να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες ή να έχουν ρυθμισμένες τυχόν οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η ρύθμιση να είναι ενεργή

6. να μην έχουν οφειλές προς τους εργαζόμενους από εργατικές απαιτήσεις (δεδουλευμένες αποδοχές, επιδόματα εορτών αδείας) κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής Είναι σαφές ότι οι όροι αυτοί δεν τηρούνται σε αρκετές περιπτώσεις.

Το ζήτημα είναι ουσίας και όπως όλοι ξέρουμε, το Μακελειό τους μακέλευε όλους χωρίς καμία διάκριση:

1. Η ύλη τους να μην θίγει το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, να μην εισάγει η προάγει διακρίσεις βάσει φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, εθνικότητας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ελπίζουμε τουλάχιστον η αγαπημένη μας Ελεύθερη Ώρα να πάρει την επιχορήγηση των 200 χιλιάδων ευρώ που της αξίζει, δεν γίνεται να ανήκει όλος ο τύπος σε γκέι μουσουλμάνους κομμουνιστοσιωνιστές.

Best of internet