Quantcast
THE STREAM

Το δέντρο στο Σύνταγμα έπαθε Πύργο της Πίζας και γέρνει μετά την καταιγίδα

Κάπου 12 ώρες άντεξε το δέντρο που φωταγωγήθηκε χτες στο Σύνταγμα πριν ακολουθήσει την κλίση του


THE NEWSROOM · 11 Δεκεμβρίου 2019

Την δόξα του περίφημου Πύργου της Πίζας φαίνεται πως ζήλεψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος. Το δέντρο, το οποίο μας έρχεται από το Καρπενήσι και έχει ύψος 17 μέτρων, φαίνεται πως προτίμησε κυριολεκτικά να ακολουθήσει την κλίση του κατά τη διάρκεια της χτεσινής καταιγίδας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει πλέον μία μικρή αλλά αισθητή γωνία ως προς την κάθετο.

Τα οποία εγκαίνια ήταν μάλιστα και ιδιαίτερα λαμπρά: Είχαν από Έλενα Παπαρίζου στη μουσική και Ζέτα Μακρυπούλια στην παρουσίαση, μέχρι και 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής. Το μεγάλο event ήταν όμως η φωταγώγηση του δέντρου, η οποία έγινε κανονικά και με κάμποσο κόσμο, παρότι την ίδια στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη ο κατακλυσμός του Νώε.

Η βροχή ήταν αρκετή ώστε να την αναφέρει ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, λίγο πριν βάλει τα χιλιάδες λαμπιόνια του δέντρου στην πρίζα. Αρχικά είπε ότι φέτος η Αθήνα θα λάμψει:

«Η Αθήνα φέτος είναι πιο φωτεινή και πιο λαμπερή παρά ποτέ, με δεκάδες δρόμους και δεκάδες πλατείες που φωτίζονται για πρώτη φορά.»

Για να επιμείνει στη συνέχεια ότι το δέντρο και τα φώτα του θα αντέξει στην κακοκαιρία «Διδώ» που μας χτύπησε αυτές τις μέρες, αλλά και στις επόμενες. Όπως είπε:

«Βρέξει – χιονίσει, το δέντρο θα φωτίσει.»

Την επιβεβαίωση του ότι το δέντρο όντως γέρνει ανέλαβε ο κατ’εξοχήν ρεπόρτερ για τις ζόρικες καταστάσεις, ο Λάζος Μαντικός του ΑΝΤ1, ο οποίος πρόσφατα γοήτευσε μία μεγάλη θηλυκή γουρούνα και όλους εμάς, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ στην Κινέττα. Ο παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης του άσκησε πιέσεις να κάτσει στο Σύνταγμα και να κρατήσει το δέντρο για να μην πέσει, όμως θεωρούμε ότι αυτό (μάλλον) δεν είναι πολύ καλή ιδέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δέντρο δεν άντεξε ούτε μια μέρα πριν να αποκτήσει την νέα του εξωτική του διάσταση, καθώς τα εγκαίνιά του ήταν μόλις χτες. Μάλλον χρειάζεται κι αυτό ένα γερό μάθημα κανονικότητας για να αντεπεξέλθει στο νέο του ρόλο.

Δείτε το βίντεο:

Το δέντρο μάλιστα (αν έχει κανείς φόντο τη Βουλή) φαίνεται να γέρνει προς τα αριστερά, ελπίζουμε αυτό να μην είναι απόδειξη ότι έχει γίνει σαμποτάζ.

Best of internet