Quantcast
THE STREAM

Ρομαντικοί αντιεξουσιαστές αποθέωσαν νιόπαντρο ζευγάρι στην Πάτρα

Η συνάντηση δύο φρεσκοπαντρεμένων με τα μπλοκ της διαδήλωσης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο παρήγαγε αξιοσημείωτα αποτελέσματα


THE NEWSROOM · 9 Δεκεμβρίου 2019

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η ιδεολογία και η πρακτική της αναρχίας είναι πολύ σπουδαία πράγματα, όμως κανείς δεν μπορεί επίσης να πει όχι στο ρομάντζο ενός (καλού) γάμου. Ναι, ούτε εμείς είχαμε υπόψιν ότι οι αντιεξουσιαστές μπορεί να συγκινηθούν από τον αναχρονιστικό θεσμό του γάμου, όμως ένα εξαιρετικά ρομαντικό σκηνικό που συνέβη την Παρασκευή στην Πάτρα μπορεί να μας πείσει ακόμη και για τον αναρχονιστικό θεσμό του γάμου.

Το οποίο σκηνικό μάλιστα δε συνέβη σε κάποιο τυχαίο χρόνο και τόπο, αλλά κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ένα ζευγάρι νεαρών Πατρινών είχε μόλις παντρευτεί στο Δημαρχείο της Πάτρας και ανέβαινε την οδό Μαιζώνος, όταν ξαφνικά αντίκρισε την εν λόγω διαδήλωση, και πιο συγκεκριμένα τα μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

Μπορεί να ακουστεί εξωφρενικό σε ένα υπολογίσιμο κομμάτι των σχολιαστών στα media, αλλά οι αντιεξουσιαστές δεν τρέφονται με σπλήνα γαμπρού σοταρισμένη σε αίμα νύφης. Παρ’όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι αφενός οι αναρχικοί κατά κανόνα δεν συγκινούνται από τον θεσμό του γάμου και αφετέρου ότι οι συνθήκες της διαδήλωσης, η οποία συνοδεύτηκε από συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβώς ρομαντικές.

Το αποτέλεσμα ήταν οι μεν να ξαφνιαστούν με τους δε και τούμπαλιν. Τελικά όμως οι παρόντες αντιεξουσιαστές ενθουσιάστηκαν με το θέαμα, οπότε άρχισαν να χειροκροτούν τους νιόπαντρους, ενώ και το ζευγάρι χάρηκε με την σπάνια αυτή εμπειρία.

Δείτε τις φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου:

Και το βίντεο:

Ευχές πιο θερμές κι από μολότοφ.

Best of internet