Quantcast
THE STREAM

Ο Πατούλης προτείνει να επιχορηγήσει η Περιφέρεια τη σύζυγό του, τρώει άκυρο

Η Περιφέρεια Αττικής δε θα στηρίξει την εκδήλωση του Ομίλου που έχει μέλος του τον Περιφερειάρχη και πρόεδρο τη σύζυγό του


THE NEWSROOM · 6 Δεκεμβρίου 2019

Με μία μεγάλη απογοήτευση τελείωσε η χτεσινή μέρα για το χρυσό ζεύγος της Ελληνικής πολιτικής, δηλαδή τον Γιώργο και την Μαρίνα Πατούλη. Παρότι ο μεγάλος ανήρ είναι εδώ και λίγους μήνες περιφερειάρχης Αττικής, απέτυχε να εξασφαλίσει ότι η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει οικονομικά την φιλανθρωπική εκδήλωση που έτρεχε η σύζυγός του.

Πιο συγκεκριμένα, μία εκδήλωση με σκοπό ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου», από την οποία ένα μέρος των εσόδων θα πήγαινε «στη φροντίδα, την προστασία και τη μέριμνα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων». Την εκδήλωση θα διοργάνωνε ο «Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων», του οποίου πρόεδρος είναι κατά απίστευτη σύμπτωση η Μαρίνα Πατούλη. Η κ. Πατούλη είχε υποβάλλει στις 26 Νοεμβρίου αίτημα για να δοθούν από την Περιφέρεια Αττικής 5.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 24%) για την εκδήλωση.

Όπως ανέφερε το σχετικό αίτημα, αυτό καλό είναι να γίνει:

«…λόγω της σημαντικής κοινωνικής της διάστασης και ειδικής σημασίας, αφού έχει σαν σκοπό την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου», μέσα από μια πολιτιστική εκδήλωση υπερτοπικού χαρακτήρα σε συνεργασία με έναν σπουδαίο φορέα πολιτισμού όπως είναι η Unesco.»

Ο τέλειος χρόνος για την εκδήλωση ήταν σύμφωνα με την εισήγηση οι γιορτές:

«Έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς είναι απαραίτητη ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των κοινωνικών ευπαθών ομάδων.»

Σε περίπτωση που σας έχει πιάσει περιέργεια για το περιεχόμενο της εκδήλωσης:

«[Η εκδήλωση] θα πραγματοποιηθεί στις 15/12/2019 στις 19.30μμ στον χώρο 4711 club ( Λεωφόρος Κηφισίας 7, Μαρούσι) με την συμμετοχή του καλλιτέχνη Γιώργου Τσαλίκη

Όχι ό,τι κι ό,τι λοιπόν, αλλά ένα κοντσέρτο με τον δυναμίτη δημοτικό σύμβουλο και αντιδήμαρχο του Περιστερίου. Δυστυχώς το περιφερειακό συμβούλιο δεν φάνηκε να εκτιμά την αξία του προγράμματος, αν κρίνουμε από τις τοποθετήσεις που έγιναν: Από την παράταξη της Ρένας Δούρου, η σύμβουλος Παναγιώτα Παππά στάθηκε στη μηδαμινής σημασίας λεπτομέρεια που είναι να δοθούν χρήματα σε έναν Ομιλο όπου α) πρόεδρος είναι η σύζυγος του Περιφερειάρχη και β) ο ίδιος ο κ. Πατούλης είναι επίτιμο μέλος. Τι να το κάνουμε ότι το συμφώνησε να στηριχτεί γενικά κι αόριστα η «Κιβωτός του Κόσμου»;

Από την δε παράταξη Σγουρού, ο ο σύμβουλος Δ.Κατσικάρης έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει την εισήγηση καταχρηστική. Η δική του δικαιολογία είναι ότι εκτός από την κ. Πατούλη και τον κ. Πατούλη, ο Όμιλος έχει ως μέλη κι άλλα άτομα που έχουν προσληφθεί από τον Γιώργο Πατούλη ως συνεργάτες του στην Περιφέρεια.Έφτασε μάλιστα ως το σημείο να ρωτήσει γιατί χρειάζονται χρήματα, αφού ο δυναμίτης αντιδήμαρχος θα μπορούσε να τραγουδήσει τζάμπα! Κάποιοι άνθρωποι μάλλον πιστεύουν ότι έχουν φυσικό δικαίωμα να ακούνε δωρεάν έναν Τσαλίκη.

Η αντιπολίτευση έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει να αποσυρθεί το αίτημα, όμως ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πέππας επέμεινε λέγοντας ότι το θέμα είναι ο θεσμός και όχι τα πρόσωπα. Δυστυχώς στην ψηφοφορία η εισήγηση έχασε με 43 – 45, καθώς η απλή αναλογική και η απουσία κάποιων συγκεκριμένων ανεξάρτητων συμβούλων έδωσαν την πλειοψηφία στην αντιπολίτευση, η οποία καταψήφισε ομαδικά.

Δεν θα χαλάσει τη ζαχαρένια του ζεύγους το κόμπλεξ της αντιπολίτευσης πάντως, είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος Πατούλης κάτι θα βρει για να χαρεί η Μαρίνα του.

(πηγή)

 

Best of internet